Bakkallar ve Bayiler Odası seçimi başladı

Samsun`un Bafra İlçesi`nde Bafra Bakkallar ve Bayiler Odası seçimi başladı.

Bakkallar ve Bayiler Odası seçimi başladı

Bafra ilçesi yankı düğün salonunda yapılan seçimde divan kurulu başkanlığını Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüp Güler yaptı. Seçim öncesi konuşan Bafra Bakkallar ve Bayiler Odası Başkan Adayı Orhan Başokur, “Kongremize teşrif eden Sayın Başkanlarım ,saygı değer meslektaşlarım ve Bafra’mızın Güzide Basın Mensupları  Sizleri en derin saygılarımla selamlıyor sevgilerimi sunuyorum. 1983 yı­lın­dan bu ta­ri­he kadar üye­le­ri­miz ile aynı işi icra ediyorum. Üye­le­ri­mi­zin dert­le­ri­ni sı­kın­tı­la­rı­nı çok iyi biliyorum. Şuan da mevcut başkan olarak görev yapan şahsın 1996 yılından beri bakkalı büfesi veya marketi nerededir. Bileniniz var mı?  Öncelikli çalışmam büyük mar­ket zin­cir­le­ri­ni elim­den gel­di­ği kadar en aza in­dir­me­ye veya bu konu da ba­şa­rı­lı ola­ma­sam bile en az hafta da bir gün tatil et­ti­rmek için mücadele vereceğimi bildirmek isterim. Bir son­ra­ki ça­lış­mam ise üye­le­ri­miz ile is­ti­şa­re ede­bi­le­ce­ği­miz, top­lan­tı ya­pa­bi­le­ce­ği­miz ve bir araya gelip soh­bet ede­bi­le­ce­ği­miz bir oda bi­na­sı alıp hiz­me­te sok­mak­tır. Bu seçimler için de bana bir teşekkür borcunuz var. İlk defa bir seçimden haberiniz oldu ve ilk defa bir araya gelme imkânımız oldu. Yak­la­şık 24 yıl­dır aynı isim ta­ra­fın­dan yö­ne­ti­len oda­mızın bir adım dahi ileri gidememiş olması bizleri derinden üzmektedir.

Büyük mar­ket­ler bak­kal sa­yı­mı­zı geçti. 100 metre de bir büyük mar­ket zin­ci­ri var. Bun­la­rı dur­du­ra­rak Baf­ra­lı es­na­fa ka­zan­dır­ma­mız ge­re­ki­yor. Bafra`nın pa­ra­sı Bafra`ya kal­sın. Ufak es­naf­lar kal­kın­sın. Bizim tek derdimiz bu güzel odamıza Bafra`da söz sahibi yaptırımı yüksek bir potansiyel kazandırmaktır. Siz değerli meslektaşlarım sizlerin dertlerinizi sıkıntılarınızı çok iyi biliyorum. Bende sizlerle aynı işi icra ediyorum.

Aynı dertlerden mustaribim ve aynı sorunlarla mücadele ediyorum. Şu anki odamızın binası bir araya gelemememiz ve yaptırım gücümüzün olmaması beni derinden yaralıyor. Bu sorunları en kısa sürede çözeceğimi temin ediyorum. Destek veren den de vermeyen den de Allah Razı olsun. Biz birlikte güzeliz sağ olun var olun” dedi.

Başokur`un ardından konuşan mevcut Başkan Aziz Öztürk “Şahsım ve çalışma arkadaşlarım olarak görevde olduğum sürece odamıza kayıtlı olan tüm esnaf dostlarımızın hak ve hukuklarını arama doğrultusunda elimizden gelen her türlü mücadeleyi verdik vermeye de devam edeceğiz.

Elbette bizlere yasa koyucu değiliz. Konulan yasaları uygulayan yöneticileriyiz. Bu yüzden her meslekte olduğu gibi bizim odamıza kayıtlı mesleklerinde sorunları var. Bu sorunları aşmak için gerek Samsun’da gerek Ankara’da, devlet kurumlarına camiamızın sorunlarını taşıyor ve gerekli yasal düzenlemeler için mücadelemize devam ediyoruz.

Bu mücadeleler verilirken de tüm camiamızın desteğini bekliyoruz. Demokratik seçimlerde elbette adaylar olabilir. Ama unutmamak gerekir ki bu işte tecrübe deneyim gerekli.

Bizler deneyimimiz ve tecrübemiz ile tekrar bu kutsal göreve adayız. Camiamızın sorunları ile ilgili çözümlerimizin büyük bir bölümünün sonuna geldik. Allah'ın izni ve üyelerimizin desteği ile bu dönem bu sorunları çözeceğiz. Eksiklerimiz hatalarımız olmuş olabilir. Ama üyemiz şunu bilsin ki. Eksiklerimiz ve hatalarımızın asıl nedeni bizden değil yasalardan kaynaklanmaktadır.

Bizler yasaların üstünde değiliz. Ama Bizler sorunları da çözümleri de biliyoruz ve üyemizin desteği ile hepsini tek tek aşacağız. Ama bu tüm camiamızın bizlere vereceği destek ile olacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından üyeler oylarını kullandı.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER