Başkan Doğan; Besiciler İthal Ete Karşı

Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Doğan, basın açıklamasıyla et ithalatına karşı olduklarını söyledi.

Başkan Doğan; Besiciler İthal Ete Karşı

Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Doğan, Bafra Kapalı Hayvan Pazarı’nda basın açıklaması yaparak, İthal ete hayır dedi.

Başkan Doğan yaptığı açıklama da, 14 Milyon 816 bin adet büyükbaş hayvan varlığı, 44 milyon 572 bin 635 adet küçükbaş hayvan varlığı, 1 milyon 173 bin kğ et üretimi ile şuan da 650 bine yaklaşan ithal besilik talebi ile kasaplık, karkas et ve kemiksiz et ithalatı projesi yanlış projedir. Can Allah'ın, mal devletin şuuruyla hakaret eden Karadeniz insanı gerektiğinde her şeyini bu devlete feda eder ama alın terinin karşılığını da almak ister dedi.

Ayrıca Doğan devletin şuan yaptığı et ithalatının da bir üreticilerin kafasını karıştırdığını belirterek, devlet üretici ile rekabet etmemeli, biz devletin evlatlarıyız net bir şekilde emretsin üretimden çekilelim. Mazot, yem, ot, saman olan halledemediklerimizi pahalı, bakanlı ve yetkililer dışarıdan et getirip marketlerde satacağına benzin istasyonu açıp ucuz mazot versinler, yem fabrikaları kurup yem yem bayileri açarak ucuz yem satsınlar.

"Tarım Bakanlığı, kasap esnaflarını ve marketleri de zarara uğratıyor."

Tarım Bakanlığı Avrupa'nın muhtelif ülkelerinden ne olduğu, hangi hayvana ait olduğu belli olmayan etlerin Türkiye’de ki büyük marketler zincirine vermesi aynı zaman da kasap esnafını ve yerli marketleri de zarara uğratacağı göz önüne alınmalıdır. bu alınan kararlar üreticiyi yok etmek isteniyor.

"Sivil Toplum Örgütü olarak et ithalatına karşıyız"

Et ithalatına da karşı olduklarını söyleyen Birlik Başkanı Erdal Doğan konuşmasında şunlara da yer verdi, Biz bir tarım ülkesiyiz kendi üreticimizi, kendi yetiştiricimizi destekleyerek, daha fazla üretmesine katkı sağlayarak bu işi çözeceğimize inanıyorum. Bu gün alınan ithalat kararı özellikle karkas et ithalat kararı Türkiye’de hayvan yetiştiricisini, üreticisini zor durumda bırakmıştır.

"Biz Cumhurbaşkanımızın adaletin tecelli etmesi için uğratığını biliyoruz"

Biz cumhurbaşkanımızın adil bir toplum kurması için adaletin tümüyle teecelli etemesi içnn uğraştığını, hangi noktada, pozisyonda olunursa olunsun, kimseye her hangi bir haksızlık yapılmaması için gece gündüz çalıştığını biliyoruz. Cumhurbaşkanımızın adaleti hissi hakka ve hakikate duyduğu inanç sorumluluk duygusu yanında şefkat ve merhamet hisleriyle beraber hareket ettiğini biliyoruz. Bu tespitlerden ve samimi duygulardan hareketle orta ve küçük ölçekli hayvan besicilerin çektiği çileyi, uğradığı haksızlıklara da sayın liderimizin kayıtsız kalmayacağını bütün benliğimizle ümit ediyoruz. dedi.

Liderini Samime yürekten seven bir kitle ve dört bir yanımızın ateş çemberi olduğu bir zaman da, kendi topumuzu, tankımızı yapmamız ne kadar önemli ise kendi tarımımızı ve hayvancılığımızı da bağımlı olmaktan kurtarmak o denli önemlidir.dedi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER