BAŞKAN ŞAHİN: SAĞDUYULU OLMALIYIZ

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, son günlerde yaşanan terör olaylarının amacının sokakları karıştırmak, ülkemizde iç savaş ortamı çıkartmak olduğunu ifade ederek sağduyulu olma ve provokasyonlara gelmeme çağrısı yaptı.

BAŞKAN ŞAHİN: SAĞDUYULU OLMALIYIZ

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, son günlerde yaşanan terör olaylarının amacının sokakları karıştırmak, ülkemizde iç savaş ortamı çıkartmak olduğunu ifade ederek sağduyulu olma ve provokasyonlara gelmeme çağrısı yaptı.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “15 Temmuz FETÖ ihaneti ile ülkemizi işgal etmek, iç savaş çıkartmak, kardeşkanı dökmek isteyenler, terör örgütleri eliyle kanlı eylemler yapmaktadırlar. Son olarak Beşiktaş ve Kayseri’de yapılan hain ve kalleş saldırılar bu amaca yöneliktir. Ülkemizde etnik ve mezhepsel temelli kutuplaştırma oyunları sahneye konulmuştur. Ortadoğu’da yıllardır sahnelenen ve sonu iç savaş ve işgal olan mazlumların kanını akıtan senaryoların aynısı yıllardır ülkemizde uygulanmaktadır ve 15 Temmuz FETÖ ihaneti ile bu süreç ülkemizde de hızlandırılmıştır. Bu senaryoların temel sebebi milletimize ve İslam’a düşmanlıktır. Filistin, Suriye, Doğu Türkistan, Myanmar, Halep, Suriye, Irak, Afganistan, Musul, Kerkük ve İslam ülkelerinde Müslüman soykırımı uygulanmaktadır. Sınırlar değiştirilmek, ülkeler küçültülmek istenmektedir. Türkiye’miz de emperyalist devletlerin bu maçlarının hedefindedir.“

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin açıklamalarına şöyle devam etti: “Batı tarihte Haçlı Seferleri ile saldırmıştır. Dün Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde Sevr’i yırtıp attık. Fakat Batının Sevr’i uygulama hayalleri asla bitmemiştir. Amaçları Türk devletini parçalamak milletimizi yok etmektir. Biz bir kez daha bu oyunları bozacağız. Milli seferberlik ruhu içinde milli birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmeliyiz. Sağduyulu olarak hareket etmeliyiz. Türk-Kürt, Alevi-Sünni kutuplaşmalarına ve çatışmalarına izin vermemeliyiz. Sokakları karıştırmak isteyenlerin provokasyonlarını bozmalıyız. Kardeşliğimizi bozmak isteyenlere inat kucaklaşmalıyız. İstedikleri iç savaştır. Ülkemizin her şehrinin karışması ve çatışmaların olmasıdır. Bu nedenle demokratik tepkilerimizin dışına asla çıkmamalı. Milli birlik ve beraberliğimizi bozmamalı. Bir ve iri olmalıyız. Ülkemizin askeri ve polisi terörle mücadele etmektedir. Bu tavizsiz mücadele Allah’ın izniyle başarıya ulaşacaktır. “

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin önemli açıklamalarını şöyle tamamladı: “Emperyalist devletlerin etnik ve mezhepsel temelli ayrıştırmaları sonucunda Ortadoğu’da ki ülkelerin mazlum insanlarının evleri kalmamıştır, sabah gidecekleri işyerleri, çocuklarını yollayacakları okulları kalmamıştır. İşkencelere maruz kalmaktadırlar, tecavüzlere uğramakta, ülkelerini terk etmek zorunda kalmışlardır. İşgale uğramışlardır. Zorbaların zulümlerine yaşamaktadırlar. Ülkemizde de aynısı yapılmak istenmektedir. Milletimiz sağduyulu olarak buna müsaade etmemelidir. Gün 79 milyon insanımızın birlik ve beraberlik günüdür. Gün kardeşlik günüdür.”
 

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2016, 11:40

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER