Deltanın dengesini bozdular iddiası

Samsun`un Bafra ilçesi Kızılırmak Deltası ile ilgili şok iddialar.

Deltanın dengesini bozdular iddiası

Bafra ile 19 Mayıs ilçelerinin sınırlarında bulunan, Kızılırmak'ın Karadeniz'e döküldüğü bölgenin de içinde bulunduğu 56 bin hektar alanı kaplayan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, Türkiye'nin önemli sulak alanlarının başında geliyor. İrili ufaklı çok sayıdaki gölü, sazlık alanları, ender subasar çayırları, 12 bin hektarı bulan sulak bölgesi ve barındırdığı canlı türleriyle Türkiye'nin önemli doğal sistemlerinden birini oluşturan deltada bugüne kadar yaklaşık 140 türün ürediği belirlendi.

Fakat Delta civarında yaşayan ve doğal hayata manda salımı yapan çiftçiler bazı durumdan duydukları rahatsızlıkları dile getirdi.

Uzun süredir o bölgede yaşayan Eyüp Türk konu ile ilgili yaptığı açıklamada

“ Son zamanlarda Deltaya su salımı yapıldı. Irmaktan ve kanallardan yapılan bu salımda kirli su, çeltik suları ve ilaçlı atık sular bölgeye karıştı. Bu salınan su deltada yaşayan balıkları, bitki türlerini etkileyerek deltanın doğal hayatı ile oynadılar. Burada ne kuş kaldı ne de yaban hayatı. Kitaptan okuyarak hareket ettiler. Deltanın dengesini bozdular. Biz bunları dile getirdiğimizde herkes birbirlerine suç atarak “bizlik bir şey değil” diyorlar. Birde tilki ve çakal gibi yırtıcıları bu bölgeye salarak kuşların yumurtalarını yok ettiler. Geçen sene manda salınan alanlar bu sene kirli sularla doldu” dedi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER