Kaya Aşçı; “Doğduğumuz Toprakları Unutmadık”

SAMKON Onursal Başkanı, ASTAŞ HOLDİNG H.KayaAşcı baba ocağı Bafra İlçesine bağlı Karaburç Mahallesinde (Köyünde) sürpriz bir program hazırladı.

Kaya Aşçı; “Doğduğumuz Toprakları Unutmadık”

SAMKON Onursal Başkanı, ASTAŞ HOLDİNG H.KayaAşcı baba ocağı Bafra İlçesine bağlı Karaburç Mahallesinde (Köyünde) sürpriz bir program hazırladı.

Aşcı ailesinin Babaları merhum Şevket Aşcı adına yaptırdığı modern Karaburç Köyü camiinde Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı’nın kıldırdığı cuma namazının ardından ikramlarda bulunuldu.
Namazdan sonra camiyi ve etrafını gezen davetliler, vatandaşlar Aşcı ailesinin Babaları merhum Şevket Aşcı adına yaptırdıkları cami, kuran kursu, lojman bağışı için ‘’Allah Razı Olsun’’ dileklerinde bulundular.

İkramda ise geleneksel köy yemeklerinden keşkek, yağlı yanıç, turşu, köy ekmeği, yumurta dağıtımı yapıldı. Ayrıca masada nostalji yaşatılarak yumurta tokuşturuldu.

Yemek duasını Bafra’ya yeni atanan Bafra İlçe Müftüsü Bafra İlçe Müftüsü Necmettin Kayar yaptırdı.

SAMKON Onursal Başkanı, ASTAŞ HOLDİNG H.Kaya Aşcı ise davete icabet eden herkese şükranlarını ve teşekkürlerini sunduktan sonra yaşamından kesitler sundu.

Aşcı, ‘’ Bizler doğduğumuz şehrimizi, köyümüzü, mahallemizi hiç bir zaman unutmadık. Her zaman baba ocağımıza gelip, eş, dostlarımızla görüşüyoruz. Gurbete gittiğimiz yıllardan bu güne 64 Ramazan ve Kurban Bayramının 60’ında Baba Ocağında olduk. Her zaman geldik. Doğduğumuz toprakları unutmadık ve hiçbir zaman da unutmayacağız.

Bafra benim için hayatımın anlamı olan bir ilçe. Her ne kadar hayatımızı İstanbul'da kazanıyor olsak ta Bafra hep gözümde tütmüştür. Kendime her fırsat yarattığımda soluğu Samsun'da ve Bafra’da almışımdır. Bafralı hemşerilerim merhum babamız Hacı Şevket Aşcı adına yaptırdığımız ve bağışladığımız Bafra Şevket Aşcı Turizm Fakültesinin Bafra ve Samsun bölgesine eğitime kazandırılmasından sonra doğup büyüdüğüm köyümüzde güzel bir camiye ihtiyaç olduğunu belirtmişlerdi. Hemen konuyla ilgilenip orada ilgililerle hareket geçerek köyümüze cami yapılması ve bir de çocuklarımızın, erkek ve kadınlarımızın dini değerlerini öğreneceği kuran kursu yapılması kararı almıştık. Ve 9 ay gibi kısa bir sürede Bafra’mıza hem de köyümüze bugün mübarek Cuma günü Cuma namazını kıldığımız bu maneviyat dolu eserleri kazandırmanın mutluluğunu yaşamaktayız.
Manevi yatırımlarımız bizim çalışma azmimizi artırmaktadır. Baba ocağı olan Bafra Karaburç Mahallesi’nde yaptırdığımız camiyi kısa zamanda bitirdik. İbadete açtık. Önceden köy olan mahallemizde yaptırdığımız camimizin açılışını 16 Eylül 2016 tarihinde yaptık. Cami 350 m² alan üzerinde kurulu bulunup çift şerefeli ve 55 metre yüksekliğinde minareye sahiptir. Cami kubbesi 21 metre yükseklikte olup aynı anda 600 kişinin ibadet etmesine imkân vermektedir. Camimizin bahçesinde kurs verilebilecek salon ve cami personelinin ikamet edebileceği lojman binası ve şadırvan bulunmaktadır.

Camiler birlik ve beraberlik duygularımızın en üst düzeye çıktığı ve toplumsal sıkıntıların paylaşıldığı aynı zamanda dini bilgilerin yaşanılarak öğrenildiği kutsal mekânlardır. Bafra’dan hiç kopmadık ve aklımızdan geçeni hep sizinle paylaştık. Birlik beraberlik içerisinde, Aşcı ailesi olarak çalışıyoruz. İnşallah aşağıdan gelecek olan nesiller, bizim çalışmalarımıza devam eder. İnşallah Bafra’ya daha güzel hizmetler ve eserler kazandırabiliriz. Bu eserimizin bir örnek olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Alkışlar ve iyi dileklerden sonra ise sohbet devam etti.
Programa Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Bafra Garnizon Komutanı Bnb. İlhan Güngör, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar, Yeşilyurt Demir Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Yeşilyurt, Yeşilyurt Demir Çelik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Yeşilyurt, Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, Bafra İlçe Müftüsü Necmettin Kayar, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Bafra Kızılırmak Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Ünlü, DSİ Bafra Şube Müdürü Berati Özkan, Bafra Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Şükrü Derebey, Samsun Büyükşehir Belediyesi Bafra Müdürü Yakup Tulum, Bilgen Şirketler Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Bilgen, ASTAŞ HOLDİNG Yönetim Kurulu Üyesi Oral Aşcı, ASTORİA HOLDİNG Danışmanı Savaş Hakkı Aydın, İşadamları, Mahalle Muhtarları, Daire Müdürleri, İstanbul Bağcılar Eğitim Araştırma Hastanesi Mali İşler Müdürü Ayhan Çakır, Bafra Genç İşadamları Derneği başkanı Alper Güngör ve yönetimi, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Bafra Özel Ak Koleji Müdürü Burhan Güven ile Karaburç Mahallesi sakinleri katıldı. 

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2017, 13:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER