Samsun’da boğulan öğrencilerinin hocaları adliyede

Samsun’un Bafra ilçesi Koşuköyü Mahallesi sahilinde serinlemek için girdikleri denizde boğulan Kuran Kursu öğrencilerinin hocaları gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

Samsun’da boğulan öğrencilerinin hocaları adliyede

Bafra Haber - Samsun’un Bafra ilçesi Koşuköyü Mahallesi sahilinde serinlemek için girdikleri denizde boğulan Kuran kursu öğrencilerinin hocaları gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.


Samsun’un Bafra ilçesi Koşuköyü Mahallesi sahilinde serinlemek için girdikleri denizde boğulan Kuran kursu öğrencilerinin hocaları gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

Dün Koşuköyü Mahallesi sahilinde serinlemek için girdikleri denizde boğulan Mehmet Reşit Kaçkan ve Salih Karabulut’un hocaları A. A., Y. D., S. P., ihmali olması sebebi ile gözaltına alınarak bugün adliyeye çıkarıldı.

Boğulan çocuklardan, Mehmet Reşit Kaçkan, Salih Karabulut otopsilerin ardından memleketleri Şanlıurfa ve Malatya’ya gönderildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

           27.07.2017 Perşembe günü saat 16.00 sıralarında, Samsun-Atakum’da bulunan Özel Öğrenci Yurdu Yaz Kur’an Kursu öğrencilerinden oluşan 90 kişilik grup, gezi ve piknik amacı ile Bafra koşu mahallesinde bulunan sahil şeridine gelerek, denize girmişlerdir. Şehir dışından gelen 3 öğrenci boğulma tehlikesi geçirmiş, öğrenciler baygın halde çevredekilerce denizden çıkarılarak ambulans helikopter ve ambulansla sağlık merkezine götürülmüşlerdir.

        Öğrencilerden ikisi hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak vefat etmiş, birinin sağlık durumu iyi olup, tedavisi devam etmektedir.

        Olayla ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmış olup, yurt yöneticisi ve sorumlu iki kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş, ihmal ve kusuru olanlar hakkında soruşturma devam etmektedir. 

          Kamuoyuna saygıyla duyurulur.      

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER