Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu`ndan Bafra`da bilgilendirme toplantısı

TKDK kurumu tarafından Samsun`un Bafra İlçesi`nde Tarımsal işletmelere yönelik çeşitli konularda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu`ndan Bafra`da bilgilendirme toplantısı

bafrahaber   TKDK kurumu tarafından Samsun`un Bafra İlçesi`nde Tarımsal işletmelere yönelik çeşitli konularda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Bafra İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen programda konuşmacı olarak Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Samsun İl Koordinatörü Bülent Turan katıldı. Toplantıda Tarımsal işletmelere yönelik yatırımlar ve çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi konuları anlatıldı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Samsun İl Koordinatörü Bülent Turan konuşmasında, “ Bugüne kadar yapmış olduğumuz yatırımlara ilave olarak yeni bir yatırım yapma fırsatı doğdu. Kısa adı ile “TKDK” olarak anılan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu kurulduğu günden bugüne Türkiye genelinde 11 bin projesi hayata geçirdi. Toplam yaklaşık 57 bin kişiye istihdam sağlandı. 10 milyar TL’lik yatırım gerçekleştirildi. Avrupa Birliği IPARD 2 döneminde de ülkemize kullanılmak üzere 801 milyon avro gibi bir kaynağı serbest bıraktı. Finansal anlaşmalar imzalandı. 2020 yılına kadar kullanılacak olan bu 801 milyon avroyu biz dönem, dönem proje teklif çağrılarına çağırarak tüketeceğiz. IPARD 1 dönemi kurumumuz adına başarılı geçti. İl Koordinatörlüğümüz adına da başarılı oldu. Türkiye genelinde en fazla projeyi Samsun İl Koordinatörlüğü olarak biz aldık. Hep birlikte yaptığımız 470 proje ile Türkiye genelinde proje sıralamasında birinci sırada yer aldık. IPARD 2 döneminde de bu yarışı sürdürüyoruz. Bu kapsamda da 250 projeyi hedefliyoruz. IPARD 2 programı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma bileşeni kapsamında hazırlanan Kırsal Kalkınma programının adı. IPARD kapsamında hayvancılık yatırımı, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesi, arıcılık, restoranlar, oteller, kültür balıkçılığı el sanatları gibi birçok farklı alanda destekler verebiliyoruz” dedi.

Toplantıya Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Samsun İl Koordinatörü Bülent Turan`ın yanı sıra İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanları, ziraat mühendisleri ve çiftçiler katıldı.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2018, 15:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER