Tosuner “Son yılların en iyi hasadını yaşıyoruz”

Samsun'un Bafra İlçesinde Eylül ayında başlanılan çeltik hasadı son yılların en iyi randımanını yaşıyor.

Tosuner “Son yılların en iyi hasadını yaşıyoruz”

bafrahaber - Son yılların en bereketli hasadını yaşadıklarını söyleyen Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner şunları söyledi, ''Bu sene Bafra ovası en kaliteli en verimli ovasına sahip olmaktadır. Bafra'da ekili çeltik alanı yüz 17 bin 800 dekar alandır. Bafra'da 25 günden bu yana hasat yapılmaktadır ve çeltiğin % 65'ne yakın alanlar ekilmiş durumdadır. İlk başlanan fiyatlar bin 800 ila bin 900 lira arasındaydı gün geçtikçe bu fiyatlar havaların iyi gitmesiyle beraber randımanlarının kalitesinin de yüksek olmasından dolayı Bafra bu yıl çeltikte borsaya dönmüş durumdadır. Bugün üreticilerden ve fabrikalardan aldığım bilgiler doğrultusunda çeltik fiyatları bin 900 ile iki bin 550 lira arasındadır. Buda Bafra ovasının çeltikte günden güne iyi gittiğini göstermektedir.

Bu hafta inşallah havalar iyi giderse haşatında % 85'l69k alanının ekileceğini umut ediyoruz. 600 dekar çeltik eken üreticiler yavaş yavaş hasada başladılar. Bunun da fiyatların günden güne daha iyi olacağına işarettir.

'55 Randımanın altında hasat yok'

Bu yıl Bafra'da 55 randımanın altında hiç bir çeltik yok, 50 rotor diye bir çeltik markası var iki bin 800 liraya satılan bir çeltik bu, bu çeltik zaten 60 randımanın üstüne çıkmıyor. Osmancık ise 60-62 randımanın üstünde oldu. Bu yıl çeltikte ham olmadığı kırıkların ise az olduğu bir yıl bu sene inşallah üreticide işletmeci de rahat bir nefes alacak' dedi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
YORUMLAR
Nihat Altun
Nihat Altun - 7 yıl Önce

Bafradan hersene çeltik randımanlari yüksektir ama düşük çıkıyor ama sizve ilçe gıda tenetleme yabsa bafranin çeltik piyasası hiç bir Zaman düşmez ve hala şu anda bile fabrika lar arasında randımanlarda fark var kimse sormuyor bu fabrikalara niye randıman makineleriniz farklı diye niye bunlari denetlemiyorsunuz

SIRADAKİ HABER