BEKA

MHP lideri ağzını açıyor 'beka' diyor. Nedir 'beka' ?

Devletin kalıcılığıdır. MHP'nin 'cumhur ittifakı' içinde ortağı kim?

Ülkeyi 2002'den bugüne yöneten AKP iktidarı değil midir? Hemde tek başına... Her kritik zamanda MHP'nin de desteği ile... 'Devletin bekası' sorunu varsa bunun sorumlusu kimdir? Elbette ki devleti yöneten siyasal iktidardır. Ona destek verenlerde sorumludur. Ekonomiyi bu hale getiren iktidardır.

İşsizliği , yoksulluğu yaratan iktidardır. Eğitim sistemini bozan iktidardır. Fabrikalarımızı haraç-mezat satan iktidardır. Köprülerden, hava alanlarından ve Avrasya Tünelinden, hazine garantisi adı altında yıllarca halkın cebinden yandaş şirketlere, para aktaran sözleşmelerin atında imzası olanlar mevcut iktidarın yetkilileridir. Hastalara 'müşteri' gözü ile bakan ve "inşallah daha çok müşterisi olacak" diye Şehir Hastaneleri üzerinden sağlığı paralı hale getiren iktidardır.

Bu hastanelerde hasta garantisi veren de iktidardır. ABD ve İngiltere'nin talebi ile "açılım süreci" denilen ve Oslo'dan başlayan, Dolmabahçe'ye kadar devam , İmralı'nın su yoluna çevrildiği, Sırrı Süreyya Önder'in Kandil ile İmralı arasında 'postacı' olarak görevlendirildiği dönemin sorumlusu iktidardır.

Valilere "aman operasyon yapmayın çözüm süreci zarar görmesin" diye talimat yaparak şehirlerin terör örgütü tarafından silah deposuna çevrilmesine neden olan da iktidardır.

Habur rezaletinin sorumlusu da iktidardır. Peşmergeleri, bugün Fırat'ın doğusunda operasyon düzenlemek istediğimiz PYD/YPG' ye destek için topraklarımızdan "biji serok Obama" sloganları ile geçiren de iktidardır. Salih Müslim'i Ankara'da kırmızı halılı törenlerle karşılayan da, Diyarbakır'da "megri megri" diye gözyaşları ile Şiwan Perver ile şarkı söyleyenler de, Barzani bayrağını ülkemizde dalgalandıran da iktidardır.

Ergenekon-Balyoz kumpasları ile TSK'yı budayan da , senaryo ile kozmik odaya girilmesini sağlayan da iktidardır... FETÖ'ye "ne istediniz de vermedik" diyen, elemanlarını askeriyeye, mülkiyeye, adliyeye, emniyete, eğitime yerleştiren de iktidardır.

Türkçe olimpiyatlarında ağlamaklı sözlerle FETÖ liderine methiyelerde düzen de iktidar mensuplarıdır. Pensilvanya'yı su yoluna çeviren de iktidar milletvekilleri , yöneticileri ve belediye başkanlarıdır.

15 Temmuz darbe girişimine cesaret edecek kadar güçlenmelerinin müsebbibi de iktidardır. Atatürk Cumhuriyeti yerine Graham Fuller'in "Yeni Türkiye" projesini hayata geçirmek için siyasal adımlar atan da iktidardır. Suriye'de hata üzerine hata yapan dış politikaları izleyen de iktidardır.

Egede adalarımızın Yunan işgaline uğramasına göz yuman da iktidardır. 'Milliyetçiliği ayaklar altına alan' da, Andımızı yasaklayan da, ders kitaplarından Atatürk'ü ve Atatürkçülüğü kaldırmak için müfredat değişikliğine giden de iktidardır. Yandaş vakıflara kamu kaynaklarını aktaran da iktidardır.

Derelerimizi, yaylalarımızı, kıyılarımızı talan eden de iktidardır. Kentlerimizde yeşili yok eden, kenti değil rantı hedefleyen, ve beton kentler yaratan sonra da "İstanbul'a ihanet ettik" diye özeleştiri yapanda iktidardır.

Tohumculuk Yasası ile halkımızı GDO'lu gıdalara mahkum eden de iktidardır. Neredeyse her gıda ürününün ithal edilmesine neden olan da iktidardır. Bu kadar kötü bir yönetim elbette devlet için sıkıntılar yaratır.

Nitekim iktidarın sorumlu olduğu bu sıkıntıları yaşamaktayız. Bir 'beka sorunu' varsa bunun sorumlusu elbette ki 16 yıldan fazla ülkeyi tek başına yöneten AKP iktidarıdır. MHP lideri de her kritik dönemde iktidara destek vermiştir. Yani sorumluluğa ortaktır.

Yani ülkenin beka sorunu değil, koltuk sahibi olma sorunu vardır.

YORUM EKLE
YORUMLAR
İdris Durmuş
İdris Durmuş - 5 yıl Önce

Ülkenin bekasını tehlikeye düşürenler beka davasını ağzı na alamazlar.
Teşekkürler Atanur Bey.

HAYRETTİN ÖZTÜRK
HAYRETTİN ÖZTÜRK - 5 yıl Önce

*İŞTE BU . AYNEN KATILIYORUM ATANUR ÇELİK BEY . TEŞEKKÜRLER . SAĞLICAKLA KALIN , HOŞÇA KALIN .*

Ramazan kara
Ramazan kara - 5 yıl Önce

Dinamik tahlil öğrneği bu olsa gerek ağzınıza sağlık Allah razı olsun inşAllah nasiplenirler bu yazıdan görürler gerçeği

K.Çetin
K.Çetin - 5 yıl Önce

Aynen katılıyorum... Elinize sağlık Atanur Bey... Ülkeyi yurtdışında değerli yalnızlığa sürükleyen de bu iktidardadır... Yargıyı ve yürütmeyi hallaç pamuğu gibi atan ve yargı bağımsızlığını ortadan kaldıran da bu iktidardır... Asırlık kurumları bir bir ortadan kaldıran da bu iktidardır. Gübre fabrikalarını satıp tarımda girdileri yurtdışına bağımlı hale getiren de ve kağıt fabrikalarını satıp kağıt da da dışa bağımlı hale getiren de bu iktidardır... Süleyman Şah türbesini (vatan toprağı) Ypg'ye terkeden de bu iktidardadır...

ismican
ismican - 5 yıl Önce

snATANUR BEY KARDEDİMİN DEĞERLENDİRMELERİNE AYNEN KATILIYORUM VE TÜM İÇTENLİĞİMLE DESTEKLİYORUM.