Bencillik Hastalığından Allah Cümlemizi Korusun

“Türk Milleti asil soylu, yardımsever bir millettir” diye gururla söz ederiz. Aslında haklıyız da: bu milletin özünde kahramanlığın yanı sıra kardeşlik, misafire kucak açma, yardımlaşma ve ekmeğini paylaşma yardımseverlikte yarışma gibi güzel hasletler var. İmece gibi muhteşem bir yardımlaşma düzenimiz vardı bizim. Hayır kurumları vakıflar açarak esnaf yardım dernekleri kurarak çevremize, yolda kalmışa, düşene, yoksula yardım eden bir milletiz biz…

Ama ne olduysa bu soylu ve asil milletin torunları birden bire çıkarcı, menfaatperest, bencil sadece kendini düşünen insanlar haline geliverdi. Ama biz bu değildik arkadaş? : “ASLA” !.. Bu kültür yoz Avrupa’nın- Batının kültürü… Avrupalaşacağız derken yozlaşmaya mı başladık dersiniz?…

Türk Milletinin asaletinden yardımseverliğinden ve misafirlerliğinden binlerce, yüzbinlerce hatta milyonlarca örnek bulabilirim size… Hatta siz de bulabilirsiniz tarihi belgelerden, Avrupalı yazarların Anadolu- Türkiye hatıralarından…Konu dün değil konu bugün !

Bir TV haberinden alınmış bir video da Türk Kızılay’ı Ukraynalı insanlara yardım dağıtıyor; bir Ukraynalı kadın bu kumpanyalardan sadece bir tanesini alıp bu bize yeter diğer insanlarda alsın diye oradan ayrılıyor. Sırası gelen alıyor ve ayrılıyor, izdiham yok, kuyruk yok, telaş yok! ( Bir medeniyeti temsil ediyorlar !)

Hatırlayın şimdi bizdeki merhameti ürün bitiyor diye marketleri yağmalayanlara, depo depo yağ çekip çatıları dolduranlara, Yardıma gelen kamyonları, yardım kolilerini yağmalayanlara, paylaşırken de bir birini ezenlere!.. Şimdi ben soruyorum size bu asil-soylu milletin evlatlarına, torunlarına ne oldu da bu kadar menfaatperest, çıkarcı insan haline geliverdiler ?

En son hadiseyi herkes gözü ile izledi: yağ talanı? Devlet yağ stokumuzda sorun yok yeterince yağ var diyor vatandaş marketlere hücum ediyor, stokçu, karaborsacı ve çıkarcı marketler de yağı depolara saklıyor ! Nerede mi? Türkiye de asil ve soylu bir milletin ülkesinde! Ne derseniz deyin bu millet bir şeylerini yitirmeye, kaybetmeye başladı.

TV haberlerini izliyorsunuz, döğüş, çekişme, aile kavgaları, hırsızlık dolandırıcılık ve adam öldürme gibi adi olayların dışında bir şey izleyebiliyor musunuz? Biz bu muyuz Allah aşkına ?.. Bu asil milletin soylu evlatları torunları nereye gittiler; siz söyleyin bari !…

Siyaset adına bir rezalet ve kepazelik daha çıktı: Devletimize ve devlet adamlarımıza güvenmiyor; affedersiniz ortalığın münafıklarına- fitnecilerine güveniyoruz! Sosyal medya diye bir rezil kepazelik çıktı… Üç beş Yahudi dönmesi basın da körüklüyor bir yalan haber atılıyor ortalığa : “Yağ bitti, domates yok, soğan yok, sarımsak, yok… Bittik tükendik, mahvolduk, aç kaldık…Türkiye iflas etti vs. Vs..!” Bir çoğumuzda bu rezaleti sosyal medya kepazeliğinde paylaşıp ortalığı velveleye veriyoruz! Allah dan korkun yahu? Soylu, asil Türk Milletiyiz biz!

Adam oturmuş kahveye boş boş konuşuyor: Devleti, milleti yerden yere çalıyor kör siyaset bağnazlığı adına, bir ağzı var ki ….  gibi küfür dolu hakaretle ana avrat söver durumda !  Saygı yok, kültür yok, kardeşlik yok; kin öfke ve fitne fesat ve düşmanlık var…Bu rezil siyaset yaptığını zannediyor. Kardeşliğe balta vurup insanlara iftira atıyor ve bunu siyaset olarak görüyor. Günah ve fitne batağında debelenip duruyor… Küfrettiği insanları bulup helalleşmesi( böyle bir derdi varsa tabi) hiç mümkün değil insanlara attığı iftira ile boğulup gidecek….

Neyse sözü uzattık biz bir şeyleri kaybediyoruz. Biz kimliğimizi kişiliğimizi töremizi asaletimizi hatta dinimizi – milli ve manevi değerlerimizi kaybediyoruz, yozlaşıyoruz. Çare? Çareyi siz de biliyorsunuz özümüze , kültürümüze dönmek, kardeşliğimize sahip çıkmak ve milli kimliğimizi korumak; Yüce dinimizin potasında erimek!…Yoksa gidiş rezalete, çöküşe ve bataklığa….(Allah korusun ne diyelim!)

YORUM EKLE