BİR GÜNEŞ DOĞUYOR SAMSUN UFUKLARINDAN

Küme düşüyoruz, düşeceğiz derken bir de baktık kisahiden düşmüşüz. Aslında bu Samsunspor için hiç de beklenmeyen bir sürpriz değildi hiç

Zira, takım bulunduğu 1.Lig' de bir yerde kendi kaderini kendi çizmişti.Tabi ki bu küme düşmedeki en belirgin ana etkenve faktörlerden en birincisi; yaşanan ekonomik harcamaların çar-çur edilmesiydi ki bu durum bizi bir alt kümeye iten sebeplerden biriydi.

Takımın başına geçen kulüp yöneticileri takıma gerçek manada sahip çıkamadı. Şehrin birkaç isim dışındaki dinamikleri takımı kaderiyle baş başa bıraktı. Bunalımın ve ekonomik sorunların genel merkezine benziyordu adeta kulüp.

Çaresizlik, yürek yakan görüntüsüyle, bir zamanlar Süper Lig' de dört büyüklere kök söktüren bir Samsunspor' dan, bugün 2. Lig' e düşen bir Samsunsor gerçeği vardı.

İçimiz acıyordu, yüreğimiz ateşlerde yanıyordu. Bir efsane, kayıp gemi gibi meçhule doğru yol alıyordu. Ne acı, ne hüzünlü bir tabloydu bu. Dişlerimizin sinirden gıcırtısı dışa vuruyordu.

Yıkılmıştık, bitmiştik. Bu takım o takım mıydı Allah' ım ? Yani sizin anlayacağınız, şanlı, şerefli ve sayısız başarılar, kulübü kupalarla dopdolu Samsunspor ne yazıkki 2. Lig' e düştü.

Bu düşüşün birçok sebepleri var ama ben şimdi o konulara girmeyi pek doğru bulmuyorum. Bulunsak ne olacak, İş nihayete ermiş, Atı alan Üsküdar' ı çoktan geçmiş  zaten.

Kayyum olayı ile de takımda yaşanan olumsuz gelişmeler belli ama son çare buydu o an. Samsun Valisi sn. osman KAYMAK samimi söylüyorum omuzlar üstünde taşınacak değerli bir şahsiyet.

Madden ve manen ne yapılması gerekiyorsa fazlasıyla yaptı. Bundan sonra da yapacağından asla şüphemiz de yok zaten. Samsun Belediye Başkanı sn. ZihniŞAHİN deSamsunspor gerçeğini zaman zaman dile getirip takıma sahip çıkacaklarının sözünü verdiler. Asıl düşünmesi gerekenler, bu ortamı görünce tabanları yağlayıp kaçanlardır.

İşte birilerinin oraya buraya çil yavrusu gibi kaçtığı bir sırada, kayyumdan sonra kulübe sahip çıkan, ismi Samsunspor ile özdeşleşmiş, yiğit bir Samsunspor aşığı, kahramanı İsmail UYANIKçıktı ve şirketleşme şartıyla takıma talip oldu.

Yapılan halk ve taraftar oylamalarında da İsmail Uyanık için zafer ve rekor derecesinde olumlu katılmlar, katılımcılar da destekverdi.

Arık bundan sonra bu takımın sırtı yere gelmeyecektir inşallah ancak hâla bazı futbolculara geçmişte olan borç ödemeleri kapıda. Öncelikle bu borçların ödenmesi gerekiyor aksi takdirde puan silici cezalar yaşanabilir ama ben şahsen bu maddi sorunların kısa sürede aşılacağını düşünüyorum.

İşte, bu duygu ve düşüncelerle; kariyerinde ve geçmişinde asansör bir takım olmayı asla hazmedemeyen Samsunspor' un dönüşü inşallah muhteşem olacaktır.

Samsunspor taraftarları ve Samsun şehri ismail Uyanık olayından ve seçtiği yönetimdeki güvenilir isimlerden memnundur.

İnşallah Samsunspor mücadeleedeceği 2. Lig' den Play off'a kalmadan ve doğrudan 1. Lig'e yükselecektir.

Bizim asıl yerimiz ise ne 2. ne de 1. Ligdir. Bizim yerimiz Süper Lig olup Samsunspor' un bunu başaracağına inanıyor ve güveniyor ve sözümüzü köşe yazımızın başlığı ie bitiriyorum:

"BİR GÜNEŞ DOĞUYOR SAMSUN UFUKLARINDAN "

Oktay ZERRİN

YORUM EKLE