banner223

Bitcoin’de Hedef 14 Bin Dolar!

Uluslararası blokzincir ve kripto para konferansı ‘Blockchain Economy İstanbul Summit’, dün yapıldı. Zirveye, katılan Tom Lee ve Cal Evans gibi blockzincir dünyanın önde gelen isimlerinden çarpıcı tahmin geldi.

Türkiye’nin ilk, dünyanın 4’üncü kripto para alım satım platformu BtcTurk’ün ana sponsorluğunda düzenlenen, bölgenin en büyük blokzincir ve kripto para zirvesi ‘Blockchain Economy İstanbul Summit’, Haliç Kongre Merkezi’nde yapıldı. Uluslararası zirvede yatırımcılar, girişimciler ve profesyoneller, kripto para piyasasının mevcut durumunu ve blokzincir teknolojisinin geleceğini tartışmak için bir araya geldi. Zirveye, İran ve Rusya başta olmak üzere çok sayıda ülkeden 2 bin 500’ün üzerinde yatırımcı katıldı.

Hızlı yükseliş beklentisi

Wall Street analisti ve JP Morgan eski Şef Hisse Senedi Stratejisti Tom Lee, Bitcoin’in geleceğinin parlak olduğunu vurgulayarak, gelişmekte olan borsalarla korelasyonu, zayıf dolar kuru, teknik olarak dönüş işaretlerinin başlaması, JP Morgan Coin gibi yeni ürünlerin piyasaya sunulması ve emeklilik fonlarının kripto paralara yatırım yapmaya başlaması gibi başlıklar nedeniyle bitcoin fiyatlarının önümüzdeki dönemde hızlı bir yükseliş trendinde olabileceğini söyledi. Bugün itibarıyla bitcoin fiyatlarında aşağı yönlü yüzde 10’luk bir risk bulunduğunu ifade eden Lee, bunun da fiyatlarda bir dip göstergesi olduğunu belirtti. Buna karşın yükseliş ihtimalini daha olası gördüklerini söyleyen Lee, teknik olarak hedeflerinin de 14 bin dolar civarında olduğunu sözlerine ekledi.

Türk yatırımcı ilgisi

British Blockchain Association Yönetim Kurulu Üyesi Cal Evans, Türkiye’nin hızla gelişen blockchain ekonomisinin önde gelen aktörlerinden biri olabileceğini ifade ederken; Türk yatırımcıların kripto paralara yönelik yoğun ilgisinin ve bitci.com gibi yeni nesil yatırım platformlarının gelişiminin bu süreci hızlandıracağını belirtti.

Yatırım denince 4 kişiden birinin aklına Bitcoin geliyor

BtcTurk CEO’su Özgür Güneri, Türkiye’nin Bitcoin ile ilgili ilk akademik çalışması olan ‘Türkiye Pazarında Bitcoin’i Anlamak’ araştırması sonuçlarına değindi. Güneri, “Araştırma sonuçlarına göre; Türkiye’de Bitcoin kullanıcıları ekonomiye yüzde 30 daha fazla güveniyor. Yatırım araçları dendiğinde ise katılımcıların aklına ilk olarak altın ve döviz gelirken, her dört kişiden biri Bitcoin cevabını veriyor. En çok güven duyulan yatırım aracı altın olurken, onu sırasıyla Türk lirası, Euro ve dolar izliyor. Diğer yandan Bitcoin’e ilgide artış gözlemlenirken; gelecekte kullanım eğiliminde Bitcoin, hisse senedi ve devlet tahvilinden önce geliyor” dedi.

JP Morgan’ın kripto parası piyasaları hareketlendirdi

2017’nin sonlarına doğru JP Morgan CEO’su Jamie Dimon, Bitcoin’i dolandırıcılık olarak nitelendirmişti ve hatta tarihin en büyük krizlerinden bile daha büyük bir balon olduğunu söylemişti. Ancak daha önce yaptığı olumsuz yorumlara karşın JP Morgan kripto para çıkaracağını açıkladı. Adı ‘JPM coin’ olarak belirlenen parayla birlikte kripot para piyasası hareketlendi. Bitcoin yeniden 4 bin doların üzerine çıktı.

YORUM EKLE