Bize Ne oluyor Ki: Büyük Felaketi mi Bekliyoruz ?

Şüphesiz ki Allah insanoğlunu kendine kulluk yapsın yeryüzünü
Mamur hale getirsin Hakkı yüceltsin diye yaratmıştır. Bunu reddetmek kendini inkar etmek demektir. Hepinizin malumu olduğu gibi Yaratan Rabbimiz insanları Hakka ve hakikata davet etmek ve uyarıda bulunmak üzere içimizden elçiler peygamberler göndermiştir.

Mevla bizleri kabile kabile, kavim kavim yaratmış, kaynaşsınlar, birbirlerine dost, kardeş ve akraba olsunlar diye. Bunlardan biri de Türk Milletidir. Asaletiyle, şerefiyle duruşu ve yaşayışı ile örnek olmuş bir millet. Bu şerefli millet İslamı kabul edip Müslüman olduktan sonra İslamın bayraktarlığını yapmış insanlığa örnek olmuş asil bir millettir.

Tarihin sayfaları ahlaksız ve asi kavimlerle doludur. Ancak Türk Milleti asalet sahibi, soylu ve ahlaki değerleri yüksek bir millet olarak tüm insanlığa örnek olmuştur. Elbette bu asalette İslam’ın ve törelerin payı büyüktür. Altı yüz yıllık bir imparatorluk döneminde insanlığa örnek olan ahlaki yaşamı, adaleti ve Hakkı getirmiş, sadece Müslümanlara değil gayri müslimlere de huzur ve barışı hakim kılmıştır. Bunu biz değil ecnebi yazarlar eserlerinde dile getirmişlerdir.

Ne yazık ki son dönemde tüm insanlık ciddi bir ahlaki bunalım yaşamaktadır. İsraf, vurgun, talan ve serkeşçe yaşam insanlığı insan olmaktan çıkarmış, mahluk durumuna düşürmüş dersek; yanlış bir ifade yapmış olmayız sanırım! Her türlü ahlaksılığın yanı sıra çığlınca bir yaşam, Hakka ters düşen bir hayat, vahşice bir ilerleyiş ve kendini ilahlaştıran bir düşünce insanlara dünyaya geliş nedenini unutturmuştur! Günümüz insanı ahlaksızlıkta zirve yapmış durumda  ve dünyamız çıplaklar kampına dönüştü, edep ve haya göğe kalktı!

Dikkat buyrun salgınlar, felaketler bizi çepeçevre kuşatmaya başladı. Depremler, sel felaketleri, su baskınları, yangınlar ve kazalar peşi peşine yaşanır hale geldi? Diyorum ki: Rabbim bize uyarı da mı bulunuyorsun: “Ey İnsanoğlu kendine- Rabbine dön” diye… Anlayana, anlamak isteyenlere bütün bunlar bir mesaj olmalı sanırım!…

“Mûsâ tayin ettiğimiz vakitte buluşmak üzere kavminden yetmiş adam seçti. Onları o müthiş deprem yakalayınca Mûsâ dedi ki: “Ey rabbim! Dileseydin onları ve beni daha önce helâk ederdin. İçimizdeki beyinsizlerin işledikleri yüzünden bizi helâk edecek misin? Bu iş, senin imtihanından başka bir şey değildir; onunla dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola iletirsin. Sen bizim velîmizsin. Artık bizi bağışla ve bize acı! Sen bağışlayanların en iyisisin.”
(Araf Süresi Ayet 155)

“Bize bu dünyada da âhirette de iyilik yaz! Şüphesiz biz sana yöneldik.” Allah buyurdu ki: Azabıma dilediğimi uğratırım; rahmetim ise her şeyi kuşatmıştır; ayrıca rahmetimi Allah korkusu taşıyanlara, zekâtı verenlere ve âyetlerimize inananlara yazacağım.” (Araf Süresi Ayet:156)

Şimdi biz de düşünüyoruz: Acaba Rabbim bize ilahi bir uyarı mesajı mı bildiriyor: “ Kendinize gelin, Hakka ve gerçeğe dönün ! diye.. Biz de dua ediyoruz: “ Ya Rabbi içimizdeki beyinsizler yüzünden bizi helak edecek misin? Bize acı, bize merhamet et ve ve bizi koru!…”

YORUM EKLE