Büyük Sıfırlama

Amerika’daki para otoriteleri Geat Reset, yani büyük sıfırlama konusunu gündeme getirdiler.

Peki de neyi sıfırlayacaklar diye sorarsanız, aslında onlar da neyi sıfırlayacaklarını bilmiyorlar. Asıl insanlığın başına sorun olan Finans Kapitali sıfırlamayacaklarına göre, neyi sıfırlayacaklar, şimdilerde onlarda ne yapacaklarını bilemiyorlar.

İmtiyazlı azınlığı sıfırlamak, finans kapitali sıfırlamak anlamındadır.

Çünkü gelişmeler sadece piyasa ve para oyunlarıyla çözülecek gibi görünmüyor. Gelişmeler “aspirin tedavisi” ile çözülecek gibi değildir.

Doların artık gideceği yer kalmadı.

Dolar’ın Altınla olan savaşını, Altın’ın kazanacağı kesinleşti. Yeni bir para sistemine geçmeyi düşünüyorlar ve planlıyorlar ama kuvvetler dengesi değiştiğinden işe tam olarak girişemediler.

Dolara bir makyaj yaparak, sanki yeni bir para sistemine geçilmiş gibi yapmak istiyorlar ama Çin ve Rusya’dan gelecek karşı çıkışları hesap ettiklerinden bu işe de girişemiyorlar.

Aslında dünya ekonomisinde yapılacak değişikliğin esas karar vericisi kim olacak? Ezilen halklar mı yoksa dünya gelirinin %90’ını elinde bulunduran %10’luk imtiyazlı azıklıklar ve onların ulus devletler içinde ki uzantıları mı?

Dolardan kaynaklanan sorunları yok sayarak yollarına da devam edemiyorlar. SDR denilen İMF parasını, dijital olarak üreterek, yol almak istiyorlar. Lakin burada da Çin engeli ile karşılaşıyorlar.

Yeni ve tarafsız olan bir para birimi olarak dijital altına da geçmeyi de Amerika istemiyor.

Şimdilik Büyük Sıfırlama işi bir süre daha böyle gidecek. Ne zaman ki, Dolar rezerv para olma niteliğini iyice kaybedecek, o zaman ABD ortak bir dijital Altın para birimine rıza gösterecektir.

Amerika şimdilerde üç büyük bela ile başı dertte. Ekonomi, Covid 19 ve Siyah Öfke…

Bunlardan en önemlisi Siyah Öfkedir. Siyah Öfke; kapitalizmin zulmünün, sömürüsünün Amerika’daki iç yansımasıdır. Dışarıyı sömürürken, iç dünyasını da sömürmesinin sonucudur.

Kapitalizm Faşizm olmadan yürüyebilecek bir ekonomi sistemi değildir. Küçük bir imtiyazlı azınlığın, ahlak dışı çıkarlarını, ila nihaiye, al gülüm ver gülüm ile sürdüremezsiniz.

Eninde sonunda imtiyazlı azınlığın önünü açmak için halktan gelen muhalefeti ezmek gerekir. Faşizm ihtiyacı buradan çıkar. Ve Faşizm gelir oturur.

Faşizm ve kapitalizm bir bütündürBiri olmadan diğeri tam işlemez.

YORUM EKLE