ÇANAKKALE VE MİLLİ ORDU

            Çanakkale Muharebesi diğer zaferlerimize nazaran ayrı bir özellik taşır. Çoğu zaferlerimiz devletimizin güçlü olduğu  devirlerde kazanıldı. Ama Çanakkale öyle midir? Bu milletin düşmanları iki asırdan beri hep aynı taktiği kullandılar.  Bizi önce sersemletip sonra vurdular.  Devletimizi ajanların eline teslim edip, başsız ve çaresiz kalan halkı katletmek ve mülkünü talan etmek için istila orduları gönderdiler.

           

            1876 -77 Türk Rus harbi. 1912 Balkan Harbi, 1914 birinci Cihan harbi hep aynı şekilde tecelli etti. İşte böyle bir devrede Mehmetçik Çanakkale'de harbe girdi.  Milletimizin yıkılmayacağını bir kere daha ispat etti. Hain Alman komutanlarına, basiretsiz ve mantıksız İttihat Terakkicilere rağmen  Mehmetçik milletin haysiyetini kendi dirayeti  ile kurtardı. Korkunç torpidoları ve deniz toplarının homurtularına  karşı iman dolu göğsünü siper etti.

           

             Çanakkale'de Mehmet'in kaderi maalesef hoyrat ellere teslim edilmiştir. Zira Mehmetçik Deniz hücumlarına  karşı,  Kara taktikleri ile sevk ve idare edilmiştir. Ve ne acıdır ki kendisine oynanan oyunlara rağmen sadece dini ve devlet için canını veren Mehmet'in zaferine, masa başlarında sahip çıkılmamıştır. Mehmetçik cephede kazanmış masa başlarında Diplomasi kaybetmiştir.  Ve bu Diplomasi bugün de Türkiye'ye bir diktatörlüğe gitmenin provalarını yapanlara  Çanakkale Şehitlerine istismar imkanı vermektedir.

             Zafer milletin olacaktır.

            Şu an Türkiye hür ise bu Allah'ın bir lütfudur. Mehmet'in  dökülen kanının meyvesidir. Bu sevr'i Mehmet'in süngüsüyle yırtan Milli Mücadelenin armağanıdır.

Fakat, unutmamalıyız ki, mübarek vatanımız bir Endülüs, bir Batı Trakya ve bir Türkistan yapılmak isteniyor. Çanakkale şehitlerinin kanı üzerinden istismarcılık yapanlar Mehmet'in imanı üzerinde dinamit patlatıyorlar. Milli değerlerden yoksun, uğrunda dereler gibi kan akıttığımız mübarek dinimize saygısız olanlar istiklalden bahsedemezler. İstiklal ve demokrasiden ancak; Milletin imanı, ahlakı ve devleti için şehit olmuş insanların çocukları bahsedebilir. Bir avuç istismarcının hiçbir milli meseleyi kirletmesine fırsat verilemez.

           

            Çanakkale şehitlerinin mirası hainlere boğdurulamaz. Çanakkale'de  şahlanan imanın mirasçıları başlattıkları Milli Mücadelede zafere doğru emin adımlarla koşuyorlar. Türkiye'nin tam istiklali ve gerçek demokrasisi, milletin imanına, ahlakına, töresine bağlı kuvvetlerin millet düşmanlarına karşı sürdürdükleri mukaddes kavga ile mutlaka kurulacaktır.

            Merhum Mehmet Akif'in

            "Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor,

            Bir Hilal uğruna Yarab ne güneşler batıyor"

diyerek güneşle kıyasladığı aziz şehitlerimizin mübarek kanı, Çanakkale'de dinimizin ve devletimizin bekası için akmıştır.

           

            Mehmet'in ruhu Çanakkale'de canına kast eden Amerikan iti ve Rus ayısının bugün ki ajanlarını affetmeyecektir. Milli Mücadelemizin temelini kanlarıyla yoğuran "Çanakkale Şehitleri" millet mücadelesinin sembolüdür.

           

            Yeniden Milli Mücadelemizde bu sembol asla kirletilmeyecek bu sancak yere düşürülmeyecektir. Zafer Milletin olacaktır.

YORUM EKLE