banner221

Çekerek’in Gelişmesine Katkısı Olur mu Dersiniz?

Çekerek Millet Bahçesi ve Bilim Merkezinin temel atma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı hemşehrimiz Fuat Oktay Yozgat’ın turizm değerlerinden ve turizm bölgesinde bulunmasından da bahsetti. Yozgat’ın turizm bölgelerine yakınlığının önemini vurguladı ve kaplıca turizminin öne çıkarılmasından da söz etti. kalkınmanın yerelden başlaması gerektiğini vurguladı. Şüphesiz ki bu tür müjdeler insana umut veriyor biz de inşallah diyoruz!..

Çekerek Millet Bahçesi ve buraya yapılan bilim merkezinin ilçeye katkısı olur mu bilmem ama; Süreyyabey Barajı çevresine yapılacak olan düzenlemelerin ve Lavanta Adasının bölgeye ciddi yerli turist çekme ihtimalinin olduğunu düşünebiliriz. Lavanta Adasına yapılacak sosyal tesisler ve kafeterya, lokanta, dinlenme tesisleri bölgenin tanıtımına katkısı olabilir diyorum.

Millet Bahçesinin Çekerek ilçesine uzaklığını düşünürseniz buranın cazibe olabilmesi için çok daha ciddi tesislerin yapılması gerekir. Mesela bölgeye yapılan “ Şato” gibi!…Şato kültürü bizim kültürümüzde olmasa da Çekerek adını durabilmek için bir imkan diye düşünürüm. Aynı özelliğe uygun halkın ilgisini çekecek hizmet ve dinlenme mekanlarını Millet Bahçesi içine yaparsanız ilgi neden olmasın?

Bu manada Lavanta Adası ve Lavanta Bahçesi dikkat çekmeye devam eden mekanlar olur. Ayrıca adaya farklı şeyler; mesela dağ laleleri, mesela meyve bahçeleri gibi farklı ve herkesin ilgisini çekebilecek tesis ve çalışmalar bölge insanın dikkatini oraya yoğunlaştırabilir. Bütün bunlar bölgenin turizm potansiyelini yükseltir mi, hayır; iş alanlarının ve hizmet binalarının da artırılması gerekir. Yani Yozgat bölgesi olarak cazibe mekanlarının artırılması gerekeceği kanaatindeyim.

Böyle bir imkanımız var mı, var! Kazankaya Kanyonu, Emirci Sultan Türbesi, Yozgat Çapanoğlu Camii, Kerkenez Dağı, Büyük Nefes Harabeleri, Sarıkaya Roma hamamı, Yerköy Uyuz hamamı ve kaplıcalarımız gibi tarihi yer ve mekanlarımızın tanıtımı, gün yüzüne çıkarılması gerekiyor. Bunun için de başta devletin desteği olmak üzere yerli ve yabancı yatırımı şart.

Havaalanı, Hızlı Tren ve çevre yolunun. hızlı bir şekilde yapılması ve faaliyete geçmesi gerekiyor. Ayrıca Yozgat’a devlet ve özel sektörün yatırım yapması birinci öncelik teşkil ediyor. Kalkınma ve gelişme olmadan turizm akışı da olmaz maalesef…Deriz ki: Yozgat’ ve Yozgatlı için taş üstüne taş koyandan Allah Razı olsun! Hizmet halk ve Hakk için olur; Kesesine ve kasasına çalışanları da Allah’a havale ederiz, Rabbim bildiği gibi yapsın(!).

YORUM EKLE