Cennetlikler mi Çok Cehennemlikler mi?..

Atalar “nerde çokluk orda bokluk…” demişler ama tevbe denen şey de var… Dünyada kötülükleri sahiplenenlerin çok olması, cennetliklerin az olması sonucuna götürmesin bizi… İnsanların çoğu müşrikçe yaşar ama son günlerini imanla geçire bilir… Hacca ülkemizden gidenler 70 liklerdi…yıllarca…yaşlılık tevbeye daha uygun… Allah da bağışlamayı seviyor…cehennemlikler çoktur sonucu doğurmasın hiç bir şey bizde…çünkü Allah Rahman.

Evet…Çoğunluk cehennemde mi? sorusu ile ilgilenenler “Ayet ve hadisler bakınca öyle olduğu anlaşılıyor…” demişler. Ama bu soruya cevap aramaktan daha hayırlı bir iştir daha  ziyadedir daha ödüllüdür… “cennet” dile Allahtan.

Bu ramazan gününde, “cennet” dile Allahtan. Allaha en sevimli olanlardan olmaya çalış…kim mi onlar işte hadis: “Allah’a en sevimli insan, insanlara en faydalı olandır. Yüce Allah’a en sevimli amel; bir Müslümanın gönlüne girdirilen sevinçtir, bir sıkıntısını gidermek, borcunu ödemek, açlığını gidermektir. Şüphesiz bir kardeşimle yürüyüp onun ihtiyacını gidermek, bu mescidimde (Mescidi Nebevi) bir ay itikaf etmekten daha hayırlıdır. Her kim kudreti ve imkanı var olduğu halde öfkesine hakim olursa kıyamet gününde Allah onun kalbini rızayla doldurur. Her kim bir kardeşinin işini sonuçlandırıncaya kadar onunla yürürse, ayakların kaydığı günde Allah onun ayağını sabit kılar. (İbn Ebi Dünya, Elbani Hasen demiştir. )

Evet… ümit ve korku halinde ol…cehennemlikler çok olursa olsun…

Hz. Ebu Bekir (r.a.)’in şöyle söyledi: “Gökten bir ses duysam ki ‘tüm insanlar cennette olacak bir kişi cehennemde’ diye, korkarım ki cehenneme gidecek o bir kişi ben miyim? Yine ‘tüm insanlar cehennemde olacak bir kişi cennette’ denilse, ümid ederim ki acaba cennete gidecek o bir kişi ben miyim?..”

Ve şunu da bil cennetlikler de eşit olmayacak…öyleyse bu ramazan gününde aklını gönlünü besle, hatta mideni unut…uçkurunu da unut…sadece gönlünün derdine düş…

Cennet ehli, farklı derece ve makamlarda yaşarlar. Bu konuda bir çok delil bulunmaktadır. Bunlardan bazıları ise şöyledir: Ebu Said el Hudri Radiyallahu anhu’dan rivayet edildiğine göre Rasulullah Sallallahu Aleyhi Vesellem şöyle dedi: Cennet ehli odalarda oldukları halde üstlerinden geçen cennet ehlini görürler. Tıpkı ufukta doğudan batıya giden inci gibi parlak yıldızları gördüğünüz gibi. Bunlar aralarındaki fazilet farkından dolayıdır. Sahabiler “Ey Allah’ın Resûlü! Bu söylediğiniz, peygamberlerin makamı olmalı, başkaları oraya ulaşamamalı!” dedi. Ancak Aleyhissalatu vesselam: “Hayır! Ruhumu kudret elinde tutan Allah’a yemin olsun! Odalarda kalanlar (peygamberler değiller), Allah’a inanıp peygamberleri tasdik eden kimselerdir!” buyurdular.” (Buhari 3256, Muslim 2831)

Evet…boş soruları terk et…cenneti nasip et…diye dua et…

YORUM EKLE