Çiçekler ve Mehtap

Nerede bir zulüm varsa, orada zulme maruz kalanların çoğunlukla Müslüman olduklarını görüyoruz. Ezilen, sömürülen, hakları ellerinden alınan, hakaretlere uğratılan, suçlu gösterilip aşağılananlar hep Müslümanlar, Müslüman ülkeler…

Suriye de, Irak ta , Mısır da, Bosna da, Afganistan da, Pakistan da, Çeçenistan da,Filistin de, Doğu Türkistan da ve diğer ülkelerde katledilenler hep Müslümanlar oldu.

İkinci Dünya savaşında 35 milyon insan öldü ve tarih kitaplarında müthiş bir kayıp, kıyım insanlık için kara bir leke diye anlatılıyor. Son 30 yıl içinde ölen Müslüman sayısı 150 milyonun üstünde?…Müslümanlar katlediliyor ve hiçbir savunmaları yok. Zulme maruz kalma Müslümanların kaderi gibi? Sömürenler ise hep Emperyalist güçler…

Irak’ta, Afganistan’da, Doğu Türkistan’da, Pakistan’da, Bosna Hersek’de, Eritre’de, Keşmir’de milyonlarca Müslüman göz göre göre şehit edildi, şehit ediliyor. Avrupa’da tek bir köpek öldürülse ayağa kalkan Avrupalılar Müslümanların işkence ile öldürülmelerini son derece sakin gözlerle seyrediyorlar. İnsanlıktan nasibini almamış zalimler sadece seyrediliyor.

İnsanların bir kısmı da yaşanan bu felaketin farkında değil. Bu zulmün bitmesi için tek çözüm tüm Müslümanların birlik olmasıdır. 1.5 milyonluk Müslüman âlemi tek bir çatı altında toplandığında artık sebepsiz yere tek bir Müslüman’ın kanı dahi akıtılmayacaktır. Zavallı masum çocuklar ölmeyecek, insanlar yurtlarından, yuvalarından sürülmeyecektir.

Bu zalimleri seyretmek  zulme ortak olmak demektir. Bu yüzden her Türk vatandaşının biran önce, milyonlarca Müslüman katledilmeden Türk İslam Birliğini dile getirmesi, canla başla bu birliğin kurulması için çaba göstermesi gerekmektedir.

“Size ne oluyor ki, Allah yolunda ve: “Rabbimiz, bizi halkı zalim olan bu ülkeden çıkar, bize Katından bir veli (koruyucu sahibi) gönder, bize Katından bir yardım eden yolla” diyen erkekler, kadınlar ve çocuklardan zayıf bırakılmışlar adına savaşmıyorsunuz? (Nisa Suresi-75)

Neden biz bu katliamlara seyirci kalıyoruz diye düşündük mü? Kendi vatanımızda Türk Bayrağımız indiriliyor, seyirci kalıyoruz. 100 milyon Müslüman katlediliyor. Seyirci kalıyoruz. 200 milyonun üstünde Türk ve Müslüman işkence baskı altında zulüm görüyor sessiz kalıyoruz. Türklerin ve Müslümanların üstünde dönen kirli oyunların farkına ne zaman varacağız?.

Biz Sessiz kaldıkça bu yaşananların,  çocuklarımızın ve gelecek nesillerin sonu olacağını unutmayalım. Türkleri ve Müslümanları bir çatı altında toplayacak onları bu zulümden kurtaracak olan bir uyanışa vesile kılsın bizi Yüce Allah!..

Zulmün bitmesi için Müslümanların bir ve beraber olması, birlikte  hareket etmesi gerekir. Müslümanlar bir olmadıkça, beraber hareket etmedikçe bu zulümler bitmez. Biz ne zaman Allah’ın ipine sımsıkı sarılırsak ve vahdeti tesis edersek  zulüm  işte o zaman biter.”

Dünyanın her yerinde Müslümanların zulüm görmesinin tek sebebinin kendi aramızdaki ihtilaflar olduğunu bilmemiz, görmemiz gerekiyor. Müslümanların ilk kıblegahı olan Mescid-i Aksa, İsrail askerleri tarafından  çiğneniyor ve Kur’an-ı Kerim tekmeleniyor; kılımız kıpırdamıyor!… Bu Müslümanlara en büyük hakaret değil midir? Uyanmak ve kardeş olmak için biz daha neyi bekliyoruz?

Yüce Allah Müslümanların birlik olmasını emrediyor. Müslüman alemi Kuran’da bildirilen bu emre uyup birlik olmadıkları müddetçe, Türk İslam Birliği’ni oluşturmadıkları sürece bu ve benzeri acılarımız dinmeyecek devam edecektir. 1.5 milyar nüfusuyla birlik olan İslam aleminin barış, sevgi ve güvenin tesis edilmesinde çok etkili bir güç olacağı kesindir. İşte bunun için bizi birbirimize düşman ediyorlar?

Türk-İslam Birliği yeni yüzyılın Müjdecisidir. Bu büyük ihtişam, bütün dünyanın huzuruna, sevincine, rahatlığına ve refahına sebep olacaktır. Bu sadece bizim için değil tüm insanlığın kurtuluşu için gereklidir!.. Türk Milleti, Türk Devleti, milli ve manevi  yapısı içerisinde bu güzel  liderliğe ehil ve layıktır.

İslam alemi güçlü, istikrarlı, müreffeh bir medeniyet kurmak, dünyaya her alanda yön vermek ve ışık tutmak istiyorsa, birlik halinde hareket etmek zorundadır. Bu birliğin yokluğu masum Müslüman haklarını savunmasız bırakmaktadır. Dünya Müslümanlarının, güçlü ve aktif bir Türk İslam Birliği sağlayamamış olmaları, günümüzde yaşanan çeşitli sorunların temelinde yaran önemli bir eksikliktir.

YORUM EKLE