Çip Takmışlar Neyime?!

Bu Söze Ayar Oluyorum:

“Yurdum insanının beynindeki çip büyük (veri sahip)lerinin neyine”

ŞİMDİ:

cavit19)) aşısı ile genlerimizle oynanıp mikro ölçekli damar içinde dolaşabilen transistörler ile çiplenecekmişiz diyorlar. Bu, bu gün mümkün değil belki ama 5 en geç 10 yıl içinde olağan bir gerçeklik haline gelecek.

KONU BU MU SADECE TABİ Kİ DEĞİL!

  1. Akıllı telefonlar çıktığından bu yana telefon bazlı büyük veriyi yönetenlerin birer parçası olduk zaten. Davranışlarımız başta olmak üzere metabolizmamız kontrol edilebilir durumda.
  2. Ön kamera aracılığıyla en basit bir uygulama yüklerken bile bir çok şeye izin veriyoruz, bu izinlerde zaten mikrofon kontrolünü ve kamera kontrolünü çoğu uygulamanın kullanımı için kabul etmek zorunda kalıyoruz. Böylelikle zaten 7/24 hem dinleniyoruz, hem izleniyoruz. Uyku düzenimiz dahil her şey hem izleniyor hem hesaplanıyor.
  3. Bilgisayarlarımız internet modemi üzerindeki WLAN (wide area network) sisteminden zaten eş zamanlı kontrol edilebiliyor. Telekom alt yapısı ile istedikleri anda istedikleri cihazımıza erişebiliyorlar. Şifreli harici hard disk kullanmadığımız sürece bütün bilgilerimiz ellerinin altında. Ki harici haddisk ve benzerlerinin şifresiz erişim ve işletim mekanizmaları kendi içinde bulunmakta, bu ayrı bir konu.)
  4. Sokak ve caddeler mahallenin mobeseleri, iş yerlerine ait iç ve dış mobeseler ve bu mobeselerin video kayıt ve terminalleri üretici firma yazılımları ile uzaktan erişime zaten açıktır. Bu erişim ile kaydedilmiş bina içi ve dışı görüntülerine dair kayıtlar zaten veri tabanlarında bulunmakta.
  5. Devlet ile olan ilişiğimiz e-devlet sistemi ile görülmekte, dahası, internet değil, intrAnet sistemiyle, MEBSİS, POLNET, UYAP, TRAMER, TAKBİS, YÖKSİS vs. vs.  ayrıntılı kayıtlarımız zaten MALUM.

ŞİMDİ BEN EN ÇOK NEYE AYAR OLUYORUM BİLİYOR MUSUNUZ?

Köylü Mehmet Emmi için veya Çoban Süleyman için veya echel-i câhilîn (cahillerin en cahili) insan türleri içi söylenen şu söze ayar oluyorum: “Ulan, Elın Mask sizin bilgi ve hareketlerinizi izleyerek başı göğe mi erecek” sözüne ayar oluyorum. Tabi ki başı göğe erecek.

Niye her dünya insanı tarafından bilinen Kocaaa kola her gün reklam yapıyor, ürününün bilinirliğini sürdürülebilir hale getirmek için. Mask (Elon Musk) neden (sözümona) niteliksiz kişilerin bilgilerini kontrol etmek ister, çünkü sayısal bir güç elde ederek büyük veriyi daha da büyütmek için. Yeni ürün tasarım ve satışlarının planlamasını yapmak için, bütün insanoğlunun ipleri elimde diyebilmek için, bunca kişinin kayıt ve bilgilerine erişebiliyor olmanın SİYASİ, SOSYAL PSİKOLOJİK, TEKNOLOJİK imkanlarını devletler, güç odakları ve örgütlere karşı kullanmak için. Vesaire vesaire.

Sakın kimse Köylü Mehmet Emminin bilgilerini Musk ve benzeri odaklar ne yapacak demeyin. Bir kişinin bilgisi belki bir hiçtir ama milyarlarca İNSANOĞLUnun / HOMOSAPİENS’in bilgisi ilgili kişilerin parmaklarının ucunda. İşte bu nedenle, önce 3G, sonra 4G, sonra 5G. 5 G ile kişisel hayatımızın bilinirliği yüzde 90’a, özgürlük alanımızın genişliği ise, yüzde 70 e düşecek. Ve ardından bir de 6G ye geçildiğinde zaten şu anki özgürlük alanımız yüzde yetmiş azalmış olacak. Yani irademizin yüzde 30 unu biz kullanabileceğiz. Siz köylü Köylü Mehmet Emminin bilgisi Musk’ın neyine demeye devam edin. Vaaaahhhh vahhhh vaaaahhh. Son seslenişim. One minuteee!!, one minutee!!!!! ))))))))

NOT: Elon Musk ın özgeçmişini, Google veya Wikipedia hazretlerine sorun, sayfayı açıp baştan sona bir okuyun, sonra da Musk’ın dünya projelerini videolardan (hızlandırılmış moda alarak)))) izleyin. Sonra öyle boş yere “Yurdum insanının beynindeki çip büyük (veri sahip)lerinin neyine” demeyin.

Ayar oluyorum.

YORUM EKLE