Devam Eden Petrol ve Doğalgaz Çalışmaları Umut Veriyor !

Cumhurbaşkanı Pazartesi günkü Kabine Toplantısı sonrası merakla beklenen ‘müjde’yi açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Karadeniz’de keşfedilen doğal gazı milli sisteme bağlamak için gece gündüz çalıştıklarını ifade ederek: Pazartesi günü de bu konuda yeni müjdeleri milletimizle paylaşmış oldu.

Aynı şekilde Karadeniz gazını kullanıma sunduktan sonra milletimize vereceğimiz yeni müjdeler olacak” demişti. Beklenen açıklama dün geldi. Kabine Toplantısı sonrası kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı “Fatih sondaj gemimiz Çaycuma’da 58 milyar metreküplük yeni doğal gaz rezervini keşfetti.” diye müjdeyi
açıkladı.

Türkiye tarihindeki en büyük doğal gaz keşfi, ülkenin son dönemde denizlerde yoğun bir şekilde yürüttüğü sismik arama ve sondaj faaliyetlerinin somut meyvesi olarak geldi. Bundan sonra da bu çalışmaların artarak devam edeceğini söyleyebiliriz. Ülkemiz için hayırlara vesile olur inşallah.

TPAO’dan yapılan açıklamada, Tuna-1 kuyusundaki ilk ultra deniz keşfindeki rezerv miktarında 85 milyar metreküp artış keşfedildiği ve kuyu sondajının tamamlanmasını takiben toplam rezerv miktarının 405 milyar metreküpe ulaştığı belirtilmişti.

Fatih Sondaj gemisi Çaycuma-1 sondajında denizin 3023 metre altında 58 milyar metreküplük doğalgaz rezervini keşfetti. Bu 540 milyar metreküplük rezervi 652 milyar metreküp olarak revize edildi. Böylece Karadeniz’deki gaz rezervi, yeni keşifle birlikte 710 milyar metreküpe ulaş oldu.

Karadeniz’de yeni keşfedilen  doğal gaz rezervi ile toplam karşılığı 1 trilyon doları bulacağı müjdesi geldi. Bu, Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik değeri olarak ifade ediliyor. Adana ve Gabar’daki keşiflerle günlük petrol üretimimiz ise 80 bin varile ulaşıyor. Hem gem Karadeniz de hem de Akdeniz’de doğalgaz ve petrol arama çalışmalarının devam edeceği müjdesi de geldi…

Türkiye Petrol ve Doğalgaz Zengini Bir Ülke Olacaktır İnşallah !..
2023- 2024 yılı yeni müjdelerin yılı olabilir !. Çünkü Türkiye doğalgaz ve petrol çıkaran ülkelerin tam orta noktasında yer alıyor. Türkiye’de bu konuda yeterince çalışma yapamadığını ya da yaptırılmadığını biliyorduk. Ülkemizin petrol ve doğalgaz konusunda göz ardı edilmemesi gerektiğini de yazıp çizen dostlarımız olmuştu.

İşte şimdi umutlar yeşermiş durumda. İnşallah Türkiye yeni dönemde hem doğalgaz hem de petrol zengini bir ülke olduğunu isbat edecektir. Bu düşüncelerle çalışmalara emek ve yüreklerini katan tüm etkili ve yetkili büyüklerimizin çaba ve gayretlerini alkışlıyor emeklerine de teşekkür ediyoruz. Haydi hayırlı olsun…

YORUM EKLE