Dünya Veteriner Fakülteleri Sıralamasında Dereceye Girme Başarısı

Dünya Veteriner Fakülteleri Sıralamasında Dereceye Girme Başarısı

Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi, dünya veteriner fakülteleri sıralamasında dereceye girme başarısı gösteren ülkemizdeki iki fakülteden (diğeri Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi) biri olmayı başardı.
ODTÜ Enformatik Enstitüsü URAP Laboratuvarı, üniversitelerin güçlü ve geliştirmeye açık yönlerini belirlemelerine yardımcı olmak amacıyla her yıl, dünya genel sıralaması ve bilim alanı sıralaması yapmaktadır.

Bu yıl, URAP Laboratuvarı tarafından hazırlanan 2016-2017 dünya alan sıralamasında 41 bilim alanına göre sıralama yapılmıştır. URAP 2016-2017 alan sıralamasına girebilen tüm üniversitelerin durumu 18 Mayıs 2017 tarihinde açıklanacaktır. Alanlara göre açıklanan üniversite sayısı, o alanda yayınlanan makale yoğunluklarına göre, 50 ile 1000 arasında değişmektedir. URAP alan sıralamasının temel amacı; Türk ve dünya üniversitelerinin akademik performansları hakkında, kamuoyunu bilgilendirmektir. Tüm dünyada; özellikle üniversite yöneticileri, akademisyenler ve üniversite öğrencileri dünya sıralamalarını yakından izlemektedir. Bazı ülkelerin üniversiteleri dünya ve alan sıralamalarında beklenilenin çok gerisinde kalabilmektedir. Özellikle bilimsel makaleleri, İngilizce dışındaki dillerde ve yerel dergilerde yayımlanan ülkelerin üniversiteleri çok iyi eğitim kurumları olsalar bile sıralamalarda alt sıralarda yer alabilmektedir. Alan sıralamalarında yükselebilmek için her alanın etki değeri yüksek dergilerinde bilimsel makale yayımlanması önem taşımaktadır.

 

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ DÜNYA SIRALAMASINDA

Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi, dünya veteriner fakülteleri sıralamasında dereceye girme başarısı gösteren ülkemizdeki iki fakülteden (diğeri Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi) biri olmayı başardı.

Fakültemize Bir Gurur Daha !

Üniversitelerin güçlü ve geliştirmeye açık yönlerini belirlemelerinde yardımcı olmak amacıyla her yıl dünya genel sıralaması ve bilim alanı sıralaması ODTÜ Enformatik Enstitüsü URAP (Akademik Performansa göre Üniversite Sıralaması) tarafından yapılmaktadır. Bu bağlamda URAP Başkanlığı’ndan 18 Mayıs 2017 tarihinde yer alan sıralamada Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi, dünya veteriner fakülteleri sıralamasında dereceye grime başarısı gösteren ülkemizdeki iki fakülteden (diğeri Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi) biri olmayı başarmıştır. Son beş yıla ait akademik performansın ve uluslararası işbirliği oranlarının değerlendirildiği URAP 2016-2017 alan sırlamasında 170. sırada yer alan Fakültemizi, bu başarıya katkı sağlamış ve sağlayan tüm akademik, idari personelimizi tebrik ederiz.

REKTÖR YARDIMCISI PROF.DR.RECAİ TUNCA SOSYAL MEDYA’DAN DUYURDU

Veteriner Fakültesi ,Klinik Öncesi Bilimleri Bölümü ,Veterinerlik Patolojisi Anabilim Dalı mezunu Adnan Menderes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Recai Tunca, bu güzel haberi sosyal medyadan paylaştı.

Recai Tunca sosyal medya hesabından ”Veteriner Hekimlik alanında dünyada ilk 200 Üniversitesi sıralamasına Türkiye’den yalnızca 2 üniversite girebildi. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ” dedi.

YORUM EKLE