banner221

'Masa hariç dört ayaklı her şeyi, gemi hariç yüzen her şeyi yiyorlar'!

Uygarlık tarihinde çok sayıda salgın hastalığın Asya ve özellikle Çin kaynaklı olmasının bu nedenle tesadüf olmadığı ve vahşi hayvanlarda hala modern tıp tarafından tanımlanmamış 1,7 milyon virüs çeşidinin bulunduğu belirtiliyor.

'Masa hariç dört ayaklı her şeyi, gemi hariç yüzen her şeyi yiyorlar'!

Çin'de ortaya çıkan ve 361 kişinin öldüğü yeni tip koronavirüs salgını sonrası bütün dünya alarma geçti. Virüsün hızlı yayılması ve sinsi ilerlemesi diğer ülkeleri ciddi yaptırımlara zorladı. Uçuşlar iptal edildi, ülkeler kendi vatandaşlarını özel uçaklarla getirdi.

Araştırmalar hızla devam ederken virüsün çıkış kaynağı Vuhan'daki Huanan Balık Pazarından yayılan görüntüler ise mide bulandıracak derecede...

Çin yemek kültürü denince "Masa hariç dört ayaklı her şeyi, gemi hariç yüzen her şeyi ve uçak hariç uçan her şeyi yerler" algısı bulunuyor.

Peki Çin'de gerçekten hangi hayvanlar yeniyor?

Koronavirüs'ün çıkış merkezi olan Vuhan'daki Huanan Balık Pazarı ile başlayalım. Burada çeşitli egzotik vahşi yaşam türleri satılıyor. Aralarında yavru kurtlar ve misk kedisi gibi kolay akla gelmeyecek canlılar bulunuyor.

Örneğin bir önceki "Şiddetli Akut Solunum Sendromu" olarak kategorize edilen SARS virüsü misk kedisi ile ilişkilendirildi. Bundan da önce 2002-2003 yıllarında yüzlerce kişinin ölümüne neden olan SARS virüsü de yarasalar ile ilişkilendirildi. Bilim insanları yarasadaki virüsün önce kedigillere bulaştığı oradan da kedileri yiyen insanlara bulaştığını düşünüyor.

'Bin yıllık yumurta' Kül ve çamurda 100 gün bekletilerek jelatinleşmiş ördek yumurtası

Pazardaki kasaplarda tavuk, koyun, domuz, tavşan, köpek, tilki, ceylan, timsah, dev semender balığı, yılan, sıçan, dağsıçanı, tavuskuşu, devekuşu, kirpi, kunduz, porsuk, yarasa, koala, eşek ve deve gibi toplamda 112 farklı et çeşidi mevcut. Yine de bu sayı ülke genelinde neredeyse ayrımsız şekilde tüketilen tüm deniz canlılarını saymak için yeterli değil. İşte hayal bile edemediğiniz egzotik ve vahşi hayvanların bazıları...

Haşlanmış ördek embriyosu

Horoz testisleri

Kuş yuvası çorbası

Ton balığı gözü

Koyun penisi

KAYNAK. HABERLER.COM

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER