DÜZENLİ FİZİKSEL AKTİVİTE VE EGZERSİZ

Düzenli egzersizlerin, stres yönetiminin ve düzenli beslenmenin hastalıkları önlemede önemli rol oynadığını bilmeliyiz. Sağlıklı bireyler olmadığımızda ise kalp damar hastalıkları ve vücudumuzda fizyolojik, psikolojik birçok hastalıklarla karşı karşıya kalabiliriz.

Fiziksel aktiviteler insan hayatında önemli rol oynamaktadır. Vücudumuz metabolizması için hareket etmek ve düzenli egzersizler yapmak gerekmektedir. Düzenli fiziksel aktivite ve egzersiz yapan bireylerde, sigara gibi veya başka kötü alışkanlıkları var ise onlarda azalma ile yavaş yavaş yapılan düzenli egzersizler sayesinde kötü alışkanlıkları tamamen bırakmaya ve vücut tarafından istenilmemeye başlanma görülmektedir. İşte bu yüzden "Düzenli fiziksel aktivite ve egzersiz " sağlıklı kalabilmek için şarttır.

Günümüz teknolojisinde iş yükü, gelişen teknoloji sayesinde azalmakta ve insana az iş düşmektedir. Bu insanları hareketsizleştirmeye ve her işi kendilerini yormadan efor ve kalori harcamadan yapmasına olanak sağlamaktadır. Bu nedenle günümüz yaşantısında gelişen teknolojik hayatta sedanter ve obez bireyleri artırmakta, insan sağlığınıda her geçen gün tehlikeye atmaktadır.

Şu söz aslında her şeyin özeti olabilir. "Nerde hareket orada bereket" hareketsiz bir yaşama psikolojik olarak hayır diyebilmeli ve çevremizi bu konuda bilgilendirmeliyiz.

Ülkemizde spora teşvik çok önemlidir. Burada siyasilerimize, bakanlıklarımıza, valiliklerimize ve belediyelerimize büyük iş düşmektedir. Düzenli olarak faaliyetler, müsabakalar ve yarışmalar yapılmalı ve ciddi ödüllendirmeler yapılmalıdır. Spora teşvik etmenin ve tüm halka spor yaptırmanın en basit ve eğlenceli yolu budur.

Özellikle çocuklarımızın spor yapmalarını, spor branşları ile buluşmalarını ve düzenli spor ile uğraşmalarını önermeliyiz. Spor yapan çocuk daha sosyal ve daha başarılı olur.

"Sağlıklı bireyler güçlü ve dinamik Türkiye" diyerek sözlerimi bitiriyorum. Selam ve dua ile. Hayırlı günler dilerim.

YORUM EKLE