banner221

Efsane Bankacı, Türk Şirkete Danışman Oldu

Merrill Lynch’in efsane yöneticilerinden Osman Semerci, İstanbul merkezli finans şirketi Finance & Insurance’in danışmanlığını yürütecek.

Dünyanın en büyük yatırım bankalarından Merrill Lynch’in efsane yöneticilerinden Osman Semerci, Türk şirkete danışman oldu. Semerci, İstanbul merkezli finans şirketi Finance & Insurance’in danışmanlığını yürütecek. Türkiye’nin önde gelen bağımsız finansal sigorta aracı kuruluşlarından olan Finance & Insurance’in yönetim kurulunda yer alacak olan Semerci, “Yönetim ekibiyle çalışmayı ve katkıda bulunmayı dört gözle bekliyorum” diye konuştu.

Duyuruyu şirketin sitesinden Yönetim Kurulu Başkanı Osman Şükrü Tolay yaptı. Küresel finans sektöründe 25 yılı aşkın bir deneyime sahip olan Semerci, Londra’da bulunan Merrill Lynch’in ekibinde 16 yıl çalıştı.

DUET Group ve EMEA Capital’i kurdu

Önce Merrill Lynch’in Asya, Avustralya, Japonya gibi birimlerde üst yöneticilik yapan Semerci, dünyanın en büyük aracı kurumu Merrill Lynch’te Global Sabit Getirili Menkul Kıymetler, Para Birimi ve Emtia Başkanlığı’nı yürütüyordu ve en parlak isimlerinden biri olarak dikkat çekiyordu.

Merrill Lynch Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Başkanı Bob Wigley, tepe yönetimdeki en genç ve tek Türk olan Osman Semerci’nin etkili olduğunu açıklamış, bankanın Türkiye’ye girmesinde önemli bir rol üstlenmişti. 2007 yılında Merrill Lynch’ten ayrılan Semerci, ardından DUET Group’u, sonrasında ise Londra merkezli EMEA Capital LLP adlı bir yatırım şirketi kurmuştu.

YORUM EKLE