Eğitim Ordusuna Başarı Dilerken ?

Uzun ve sıkıntılı bir aradan sonra eğitim ordusu yollara düştü. Öğretmen ve öğrencilerimize başarı dilerken velilerimize de hayırlı olsun diyoruz. Çocuklarımıza da zihin açıklığı dileriz. Sağlık sıhhat içinde bir eğitim yılı geçirmelerini temenni eder; Yeni öğretim yılının ülkemiz için de hayırlı olmasını dileriz.

Eğitim ve öğretimin sorunlarını dile getirmekten çok koronavirüs belasından nasıl korunabiliriz, çocuklarımızı bu beladan nasıl korumalıyız; bunu  düşünmek zorunda kalıyoruz. Her şeyden önce sağlık, hayatta kalmak ve virüs belasından uzak olmak konusu önem arz ediyor.

Şüphesiz ki okul servis görevlileri, okul personeli de dahil herkesin öncelikle virüse karşı aşılanması şart! Aşı tartışmasını bir kenara bırakın şimdilik bu: covid-19 belasına karşı tek çözüm aşı olmak! İnşallah daha farklı çözüm yolları geliştirilecektir. Ama biz şu an için maske, mesafe ve temizlik kurallarının yanı sıra aşı tedbirini de almak zorundayız.

Çocuklarımız cıvıl cıvıl koşacak oynayacak terleyecek, soğuyacak, yakın temasta bulunacak. Bunu önlemek zor. Sınıflarda sosyal mesafeyi korumak da zorlaşacak. Hem anne ve babaları olarak hem öğretmenleri ve okul görevlileri olarak onları sık sık uyarmak, yönlendirmek ve bilgilendirmek zorunda kalacağız. Bu bizim görevimiz: dedik ya önce sağlık!

Temizlik ve hijyen konusunda okulların çok dikkatli olması gerekir. Okullara koridorlara tuvaletlere el hijyeni, sabun ve temizleyiciler konulmalı ve çocuklar bu konuda sık sık uyarılmalıdır. Bu konuda Veli ve okul aile birliği olarak diyalog halinde olmalıyız. İstisnasız her öğretmenimiz koronovirüs konusunda öğrencilerini bilgilendirmeli ve takip etmelidirler.

En büyük korkumuz şu: çocukların bu virüsü evlerine taşımaları. Vakaların artması ve yeniden okulların kapanma noktasına gelmesi; Sıkıntı bu! … Maalesef vakalar artıyor virüs mutasyona uğruyor ve çabuk bulaşıcı olma özelliği kazanıyor. Vakaların artması, ölümlerin çoğalması tehlike arz ediyor.

Eğitim ve öğretimi planlarken virüsü- hastalığı hesap etmek zorunda kalıyoruz. Onun için deriz ki: önce sağlık!.. Temizliğe önem verir, maskeyi takar ve yakın teması önleyebilirsek riski aza indiririz. Yediden yetmişe herkesi ilgilendiren bir konu haline geldi bu virüs. Malumunuz sadece bizim ülkemizi değil, bütün dünyayı tehdit eder durumda!

Çocuklarımızın eğitimine devam etmesi, sağlıklı kalması bizim alacağımız tedbirlere bağlı. Bu şakaya da gelmez siyasi tartışmalara da… Ne yazık ki bu tür milli hassasiyet içeren konuları bile siyasi tartışmalara malzeme yapıyoruz; bu yanlış ve sakat bir düşüncedir asla tasvip edemeyiz.

Diyeceğimiz o ki: çocuklarımız sağlıklı bir şekilde eğitimlerine devam etmeli. Anne ve babalar okul görevlileri ve öğretmenleri olarak hepimiz üzerimize düşeni fazlasıyla yerine getirip bu süreci uzatabilir ya da kısaltır, yeniden okul kapılarını çocuklara kapatırız. Bu vakaların artması ile eşit orantılı olacaktır unutmayalım.

Diyeceksiniz ki: biz ne yapalım?
Ne yapalımı yok: Herkes üzerine düşeni yapacak. Anne ve baba çocuğunu sürekli bilgilendirecek virüse karşı uyaracak temizliğine dikkat edecek, takip edecek! Öğretmenler ve okul görevlileri hem öğretmenleri hem de öğrencileri uyaracak, temizlik maddelerini düzenli olarak ilgili yerlere yerleştirip bunu alışkanlık haline getirmeleri sağlanacak! Sınıflara okulun belirli yerlerine afiş, yazı resim panoları yerleştirip görselle de uyarılarda bulunması gerekecek!

Sınıf içinde olduğu kadar teneffüste boş derslerde öğrenciler boş bırakılmayarak kontrol altında tutulacak, gerekirse Veli kontrolünde evlerine ulaştırılacak olursa temas konusu aza indirilmiş olur. Ne yazık ki sokakta caddede insanlarımız virüse karşı duyarsız davranıyor ! Aynı duyarsızlık okulda da olurda şüpheniz olmasın ki bu süreç fazla uzun olmaz okullar yeniden eğitim ve öğretime kapanır. Yine diyoruz ki: önce sağlık, önce hayatta kalmak şart, hepimiz için bu elzem konu…

Uzatmayalım: Bilgilendirme, uyarı, tedbir ve kuralların sıkı sıkıya uygulanması ve aşı şimdilik alabileceğimiz acil tedbirler arasında. Ayrıca beslenme ve virüse karşı dayanıklılık da önemli. Hepimizin  bildiği gibi sağlıklı beslenme de şart!.. Rabbim bu virüs belasını ülkemizden ve tüm dünyadan uzaklaştırsın diye dua edelim. Bu duygularla yeni öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ediyor öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun.

YORUM EKLE