Sağlık Hizmetleri MYO’dan Coşkulu Veda

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2018-2019 Eğitim-Öğretim Dönemi Mezuniyet Töreni yapıldı. 3 bölüm, 17 programı bulunan Sağlık Hizmetleri MYO 29. dönem mezunlarını verdi.

Sağlık Hizmetleri MYO’dan Coşkulu Veda

OMÜ Öğrenci Sosyal ve Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen törene; OMÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Menderes Kabadayı, OMÜ Rektör Danışmanı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Murat Terzi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Faruk Tan, öğretim üyeleri, aileler ve mezun öğrenciler katıldı.

600 öğrencinin mezun olduğu törende mezun olan öğrenciler adına konuşan okul birincisi Orkun Burak Baş, sevincini ve gururunu tüm katılımcılarla paylaştı.

Açılış konuşmasında öğrencilere ve velilere hitap eden Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokul Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Faruk Tan “Kuruluşunun 30. Yılını tamamladığımız Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, bünyesinde 3 bölüm,17 program ve ortalama 2700 civarında öğrencisiyle Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) en büyük eğitim ve öğretim kurumlarından birisidir. ” dedi.

“Meslek Yüksekokulları ülkemiz ve toplumun sağlığının gelişimi için stratejik öneme sahiptir”

Konuşmasına Sağlık Meslek Yüksekokullarının toplum sağlığı açısından önemine vurgu yaparak devam eden Tan “Meslek Yüksekokulları ülkemiz ve toplumun sağlığının gelişimi için stratejik öneme sahiptir. Sağlık alanının üç ana ayağından biri olan sağlık teknikerleri, becerisinin üstüne bilgisini koyan ve bunun üzerine yoğun bir eğitim sürecinden geçerek toplumun sağlık ihtiyaçlarını karşılamada büyük öneme sahiptir.” değerlendirmesinde bulundu.

“Bu tören insanlığa hizmet vermek üzere hazır olduğunuzu ilan ettiğiniz bir düğün bir şölendir”

Öğrencilerin; sabır, azim ve çalışma ile başarılabilecek zorlu bir eğitim programını, başarıyla tamamladıklarını ifade eden Tan “Bu tören, sizin bir anlamda toplumda insanlığa hizmet vermek üzere hazır olduğunuzu ilan ettiğiniz bir düğün, bir şölendir. Hepinize kutlu olsun. Yapacağınız meslek tam bir gönül işidir. Sevmeden, bir hayat felsefesi olarak kabul edilmeden yapılabilecek bir iş değildir.” diyerek sözlerini noktaladı.

OMÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Menderes Kabadayı ”Bu güzel ve güzide günde sizinle birlikte olmaktan onur ve mutluluk duyuyorum. Takdir edersiniz ki insanların hayatlarında dönüm noktaları vardır. Bu dönüm noktalarından bir tanesi de mezuniyet programlarıdır. Emek verdiniz, çaba sarf ettiniz. Bugün bu onuru ve gururu yaşamayı hak ettiniz. Hepinizi canı yürekten tebrik ediyorum.” diyerek mezun öğrencilere bundan sonraki yaşamlarında başarılar diledi.

Konuşmaların ardından dereceye giren Sağlık Hizmetleri MYO birincisi Orkun Burak Baş, ikincisi Aytül Güngör, ve üçüncüsü Tuğçe Öztürk’e başarı belgeleri protokol üyeleri ve akademisyenler tarafından verildi.

Bölüm birinci, ikinci ve üçüncülerinin sonrasında başarı belgelerini alan tüm mezun öğrencilerin, mezuniyet sevinciyle keplerini havaya atmasıyla tören sona erdi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER