SİMURG ATEŞİ GRUBU KAYSERİ’DE…

Simurg Ateşi Grubunun “ 10 Şehir 10 Şair” Projesi kapsamında devam eden tanıtım ve halkla buluşma programının sonuncusu Kayseri ilinde yapıldı.Kayseri Simurg Ateşi Temsilcisi Eğitimci,Şair, yazar Ali Özkanlı beyin organizasyonunda gerçekleşen etkinlik 3 aşamada gerçekleşmiştir.

SİMURG ATEŞİ GRUBU KAYSERİ’DE…

 

Simurg Ateşi Grubunun “ 10 Şehir 10 Şair” Projesi kapsamında devam eden tanıtım ve halkla buluşma programının sonuncusu Kayseri ilinde yapıldı.Kayseri Simurg Ateşi Temsilcisi Eğitimci,Şair, yazar Ali Özkanlı beyin organizasyonunda gerçekleşen etkinlik 3 aşamada gerçekleşmiştir.Progamın her üç aşaması da farklı mekanlarda ve grup üyelerinin dışında şair,sanatçı,yazar,akademisyen ,halk ozanları,öğrenciler ve halkın yoğun katılımı ile gerçekleşmiştir.Ve Simurg Ateşi Grubu felsefesini başarıyla etkinliklere katılanlara aktarmıştır.Seçilen mekanları nezihliği,düzeni,coşkusu bizlere unutulmaz anlar yaşattı.

10 Şehir 10 Şair Projesinde yer alan, Simurg Ateşi İl temsilcisi arkadaşlarımız: Samsun Bafra- Süleyman Altunbaş (ben) ; Antalya- Şafaknur Yalçın; Kayseri- Ali Özkanlı; Nevşehir- Ayşe Paslanmaz; Tokat- Hasan Akar; İzmir- Birgül Sevil Tekinay; Soma Manisa- Mehmet Metin Baş; Yozgat- Ahmet Sargın (ben).

Simurg Ateşi Kayseri  programının ilki Kayseri Lisesindeydi.Daha önceden okulda “simurg Ateşi Felsefesi” ile ilgili şiir ve kompozisyon yarışması yapılmış ve dereceye giren öğrenciler,okul idaresi,öğretmenler ,şair,yazar halk ozanları ,öğrenci velileri ve okuldaki etkinliği organize eden öğretmen sayın Çiğdem Karakuzu hazır bulunmuşlardır.Burada Simurg Ateşi tanıtım programı gerçekleştirildi. Yarışmada derece alan öğrencilerin yanı sıra bazı şair kardeşlerimizin sahne almış olması da programa renk kattı.Çiğdem hanımın Kayseri organizasyonunda oldukça emeğinin fazla olduğu,samimi davranışları grubumuzu oldukça memnun etmiştir.

İkinci program Kayseri Şehir Tiyatro Salonunda akşam  19:00-22:30 saatleri arasında gerçekleşmiştir.Buradaki programda  Simurg Ateşi grubunun yanı sıra katılımcı tüm şairler de şiirlerini seslendirerek geceyi onurlandırmışlardır..Aşık ve ozanların sahne aldığı gecede semâzenler, sanatçılar eserlerini sundular. Duyguların doruğa ulaştığı gecenin sunumunu Simurg ateşi grubununkini Süleyman Altunbaş,diğer şair ve ozanlarınınkini ise, şair-yazar Sultan Özateş ve profesyonel sunucu Gökhan Kahraman  başarıyla gerçekleştirdiler. Gecede Türk Dünyası Onur Kurulu Başkanı Niyazi Çapa ve ekibiyle Eğitimci Şair- Yazar Sultan Özateş’ Ankara Sanat Platformu adına,başarılarından dolayı “SİMURG ATEŞİ GRUBU” mensuplarına ve bazı şair,yazar ve emeği geçenlere plaket ve manevi değeri çok yüksek hediyeler takdim etmişlerdir.

Üçüncü Program ise, Tarihi  Kale Yoğunburç Kültür Evinde gerçekleşti. Tüm şairler burada yine şiirlerini ve eserlerini seslendirip kardeşçe bir buluşmaya öncülük ettiler. Programlara desteklerini esirgemeyen Kayserili şairlere, Halk Ozanları Derneği Başkanı Turgut  Aydın ve ekibine, Şair ve Yazarlar Derneği Başkanı Süleyman Karacabey ve ekibine çok teşekkür ediyoruz.40’ın üzerinde şair ve yazarın katıldığı Kayseri buluşmasına sanatçı dostlarımızın; Kelami Akdemir, Aşık Sevdai, Aşık Bayrami, Eski Burdur Milletvekili Süleyman Coşkuner ve eşi, Eğitimci şair-yazr Zübeyde Gökbulut,  şair Tutkun Durukan, Kayserili Şair Dost Cemali, Duran Tamer ,Hacı Kısır, Sunucu Asuman Yiğitoğlu, Şair Bekir Yeğnidemir, İbrahim Düğer,  programın renkli simalarındandı.

Böylesine güzel böylesine unutulmaz organizasyondan dolayı,başta Ali Özkanlı beye, Bizleri yalnız bırakmayan Çiğdem Karakuzu’ya, Kızımız Leyla Şahin’e, Oğuzhan Sarıkaya ve Kaan Seyfi’ye teşekkür ediyoruz.

Destek ve gayretlerini esirgemeyen:  Kayseri Valiliğine, Kayseri Büyükşehir Belediyesine, Sayın Oktay Durukan’a, Melihgazi Belediyesine Sayın Serdar Öztürk’e, Polis Okulu Müdürüne,  Gevher Otel sahibine, Kayseri Simurg Ateşi Temsilcimiz Ali Özkanlı hocamıza her türlü desteği veren kurum ve kuruluşlara şükranlarımızı sunuyor teşekkür ediyoruz.

Simurg Ateşi Programı tam anlamıyla bir final niteliğindeydi. Muhteşemdi, unutulmazdı. Programın içeriğinin yanı sıra emek vardı, alın teri vardı ve dost yüreklerin kucaklaşması vardı. Oldukça samimi ortamda gerçekleştirilen üç güzel programda şairler dilediğince seslenip unutulmaz bir buluşmanın heyecanını yaşamış  ve yaşatmış oldular.

Kayserili  arkadaşlarımıza  teşekkür ederken, programa  destek veren  aşık- ozan- şair yazar tüm dostlarımıza da teşekkür ediyor

şükranlarımızı sunuyoruz.


 

……………………………………..Süleyman Altunbaş…

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2014, 16:10

Haydar Yıldırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER