Teknoloji Bağımlılığı ve Zararları

Samsun`un Bafra ilçesinde İsmet İnönü İlkokulu Anasınıfı Teknoloji Bağımlılığına dikkat çekmek adına basın açıklaması ve yürüyüş düzenledi.

Bafra ilçesi hükümet Konağı önünde toplanan öğrenci ve öğretmenler teknoloji bağımlılığı ve zararlarına dikkat çekmek adına basın açıklaması yaptı. Anasınıfı Öğretmeni Emine Kahraman`ın yaptığı açıklamada “ İçinde bulunduğumuz teknoloji çağı hem hayatımızı kolaylaştırıyor, hem de yeni sıkıntıları beraberinde getirmektedir.

Yetişkinlerin uzun saatler meşgul olduğu cep telefonu, tablet, televizyon, elektronik oyunlar çağımızın kaçınılmaz zorunlulukları gibi görünse de, sadece yetişkinler için değil çocuklar içinde yarattığı bağımlılıkla birlikte sakıncalar doğurmaktadır.

Anneler babalar neler yapmalı?

Öncelikle çocukların nelerle ilgilendikleri konusunda ebeveynler bilgi sahibi olmalı. Çocuklarla daha çok iletişimde olmak ve onların ilgi duydukları alanları takip etmek güven ortamı sağlıyor. Ailelerin denetim ve gözetimini de kolaylaştırıyor. Çocukların yaşlarına göre saatleri ilgilendikleri alanlara ve içeriklerle ilgili düzenlemeler getirilmeli.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan olan Teknoloji Bağımlılığından uzak tutmak hepimizin görevidir” dedi.

Konuşmanın ardından öğrenci ve öğretmenler ellerinde ki pankartlarla birlikte Hükümet Konağı önünden okullarına yürüyüş düzenledi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER