banner221

Aydem ve Gediz Perakende, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi katılımcısı oldu

Aydem ve Gediz Perakende, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi katılımcısı oldu

ANKARA (AA) - Aydem Enerji'nin elektrik perakende şirketleri Aydem Perakende ve Gediz Perakende, dünyanın en kapsamlı sürdürülebilirlik platformu Birleşmiş Milletler (BM) Küresel İlkeler Sözleşmesi'nin (UN Global Compact) katılımcısı oldu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, söz konusu sözleşme ile şirketler insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele alanında BM'nin belirlediği 10 ilkeye uymayı taahhüt etti.

Sözleşme kapsamında şirketler söz konusu prensipleri gözetmenin yanı sıra her yıl bu alanlardaki çalışmalarını raporlayacak, taahhütlerini yerine getirdiklerini de somut göstergelerle ortaya koyacaklar.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aydem Enerji Üst Yöneticisi (CEO) İdris Küpeli, enerji sektöründe "sürdürülebilir", "yenilikçi" ve "insan odaklı" yaklaşımlarıyla fark yaratmak için çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

Tam anlamıyla sürdürülebilir ve dengeli büyüme için insana yatırım yapmanın önemli olduğuna işaret eden Küpeli, şunları kaydetti:

"Biz Aydem Enerji olarak, sürdürülebilir kurumsal hedeflerimize ulaşmak adına her zaman üzerimize düşen sorumlulukla hareket ediyoruz. 'Harika Bir İş Yeri' olma yolculuğumuzda da çalışanlarımızın sürdürülebilir memnuniyetlerine odaklanarak, küresel ilkeleri kucaklayan pek çok projeyi hayata geçirdik. 2020'de Aydem Yenilenebilir Enerji şirketimiz için attığımız imzayla, UN Global Compact'in 10 ilkesine uyacağımızın sözünü vermiştik. 2021 yılında ise imzacı konumundan katılımcı statüsüne yükseldik. Şimdi de bu güçlü taahhüdümüze Aydem Perakende ve Gediz Perakende şirketlerimizi de dahil etmenin mutluluğu içindeyiz."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER