DKİB'den ihracatta milli para kullanma çağrısı

TRABZON (AA) - Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Türkiye Yaş Meyve Sebze Sektörü Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, tüm ihracatçılara, ihracatlarını ülkelerin milli parası ile yapmaları...

DKİB'den ihracatta milli para kullanma çağrısı

TRABZON (AA) - Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Türkiye Yaş Meyve Sebze Sektörü Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, tüm ihracatçılara, ihracatlarını ülkelerin milli parası ile yapmaları çağrısında bulundu.

Gürdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, ABD merkezli Türkiye'ye yönelik başlatılan spekülatif atağın, 15 Temmuz'da olduğu gibi yüce Türk milletinin zaferi ile sonuçlanacağına inandıklarını belirtti.

Gürdoğan, tüm ihracatçılara, ihracatlarını ülkelerin milli parası ile yapmaları çağrısında bulunarak, şunları kaydetti:

"Özellikle ülkemize yönelik düşmanca ve kalleşçe tavır içinde olan, dünya ticaret barışını bozmak için elinden gelen her türlü hainliği yapan ABD yönetimini protesto için ihracatçılarımızın ABD dolarını ihracat işlemlerinde kullanmamaları, bunun yerine Rusya Federasyonu'na ihracat yapan ihracatçılarımızın ihracat ve ithalat işlemelerini Rus rublesi ile gerçekleştirmeleri, diğer ülkelere ihracatta milli paraları veya lira kullanımına ağırlık verilmesi emperyalist güçlerin oyunlarını bozacaktır."

Ülkeye en büyük dövizi kazandıran kesimin ihracatçılar olduğuna dikkati çeken Gürdoğan, şunları kaydetti:

"İhracatçıların ABD dolarını protesto eden bu kararlı tutumu karşısında inanmaktayız ki ülkemizin çok önemli kazanımları olacaktır. Yıllarca ülkemiz üzerinden faiz ve enflasyon lobiciliği, IMF baronluğu yapan, kendini kamufle eden bu zihniyet artık deşifre olduğu için 15 Temmuz'da oyunları bozguna uğratıldığı için telaş içinde son hamle ile para manipülasyonlarına soyunmuştur. Tarihin her döneminde emperyalistlere karşı kahramanca verilen mücadele ile hain oyunları bozguna uğratan kahraman Türk halkı, emperyalist hainlerin bu ekonomik manipülasyonlarını da aklıselim ile aşacak ve zafer Türk halkının olacaktır."


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER