Fiberli, Şahinbey Millet Camisi'nin aydınlatma projesini tamamladı

Fiberli, Şahinbey Millet Camisi'nin aydınlatma projesini tamamladı

Fiberli, Şahinbey Millet Camisi'nin aydınlatma işlemini bitirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Fiberli, Türkiye'nin ikinci büyük camisi olan Şahinbey Millet Camisi'nin iç mekan ve dış mekan aydınlatmasını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla ibadete açılan Şahinbey Millet Camisi mimarisinde Osmanlı ve Selçuklu motiflerini bir arada taşıyor. Görkemli bir mimari tasarıma sahip olan caminin kapalı alanında aynı anda 17 bin kişi ibadet edebiliyor.

Caminin iç mekan aydınlatma tasarımı Fiberli'nin tasarımcıları tarafından gerçekleştirildi. Dış mekanındaysa ise mimari motiflerin öne çıkarıldığı bir aydınlatma tasarımı uygulandı.

Eserin aydınlatılması sürecinde Fiberli, proje ortaklarından Send Proje ve Mühendislik ile tasarımdan montaja kadar süren bir işbirliği gerçekleştirdi.

Fiberli daha önce Türkiye'de Ayasofya ve Sultanahmet başta olmak üzere onlarca caminin de aydınlatmasını gerçekleştirmişti. Yurt dışında da cami aydınlatmasında öncü olan şirket, Mısır'da Al Fattah Al Aleem, Dubai'de Juma ve Bin Rashid, Türkmenistan'da ise Anew gibi mega cami projelerine imza atmıştı. İSTANBUL AA 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER