HepsiJET'in yapay zekaya dayalı rota optimizasyonu, teslimat süreçlerinde verimliliği artırıyor

- HepsiJET, 2023 yılında yeni algoritmalarla XL dağıtım ve pazar yeri toplama operasyonlarında verimliliği ve müşteri memnuniyetini artırıyor

HepsiJET'in yapay zekaya dayalı rota optimizasyonu, teslimat süreçlerinde verimliliği artırıyor

İSTANBUL (AA) - Hepsiburada'nın yenilikçi teslimat hizmeti sunan stratejik yatırımı HepsiJET, yapay zekaya dayanan ve TÜRKPATENT tarafından onaylı Çok Araçlı Rota Optimizasyonu uygulamasıyla teslimat başarısını ve hızını artırıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, rota optimizasyonu sayesinde kuryelerin günlük seyahat mesafesinde yüzde 8, karbondioksit salınımında ise yıllık yaklaşık 30 bin ağaca denk azalış sağlanıyor.

HepsiJET, 2023 yılında yeni algoritmalarla XL dağıtım ve pazaryeri toplama operasyonlarında verimliliği ve müşteri memnuniyetini artırıyor. Mobil ve web uygulamalarıyla kullanıcıların teslimat yönetim sistemine erişim sağlamalarına imkân tanıyan bu inovasyon, siparişlerin alıcı tarafından belirlenen zaman aralığında teslim edilmesine olanak sağlıyor.

TÜRKPATENT tarafından tescil edilen Çok Araçlı Rota Optimizasyonu algoritmasının, HepsiJET'in rota probleminde benzer ürünlere kıyasla en iyi rotayı bulma konusunda yaklaşık yüzde 20 daha başarılı olduğu gözlemlendi.

Çevre açısından da faydalı olan bu inovasyon ayrıca, kuryelerin günlük planlama süresini yüzde 75 azaltırken, son mil kuryeleri için günlük teslimat sayısı da artıyor. Bu inovasyon öncesi günlük ortalama 89 olan kurye başına düşen teslimat adedi, günlük 200'ün üzerine çıktı. Ayrıca bu buluş, müşterilere teslimattan 3 saat önce uyarı gönderme imkanı sağlıyor.

HepsiJET'in kargo teslimat operasyonlarının etkinliğini ve hızını önemli oranda iyileştirecek bu buluş, siparişlerin teslim alınma ve teslim edilme noktaları arasında uzaklık matrisi oluşturarak gönderilerin öncelik derecelerine göre bir model oluşturuyor.

Sistem, istisnai durumlarda özel zaman parametrelerinin toplam rota süresine eklenmesine, gerektiğinde manuel müdahale ile rotalamanın onaylanmasına ve oluşturulan rota planının mobil ve web uygulamaları üzerinden görüntülenebilmesine de imkan tanıyor.

HepsiJET’in sunduğu Çok Araçlı Rota Optimizasyonu, müşterilere daha hızlı ve verimli bir teslimat deneyimi sunarken, şirketin sürdürülebilir büyümesine de katkı sağlıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER