banner221

İslam Kalkınma Bankası ve Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası yetkilileri BEDAŞ'ı ziyaret etti

İslam Kalkınma Bankası ve Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası yetkilileri BEDAŞ'ı ziyaret etti

ANKARA (AA) - Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ), İslam Kalkınma Bankası (İsDB) ve Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası (TKYB) yetkililerini ağırladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, İslam Kalkınma Bankası Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası aracılığıyla BEDAŞ'a enerji dağıtım hatlarının verimliliğini artırmaya yönelik yatırımlarında finansal destek sunuyor.

İslami İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi Bakanlar Toplantısı için İstanbul'da bulunan İsDB Başkanı Dr Muhammad Al Jasser ile TKYB Üst Yöneticisi İbrahim Halil Öztop, BEDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit'i ziyaret etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen BEDAŞ Genel Müdürü Yiğit, şirketin karbon ayak izini azaltacak Ar-Ge proje ve yatırımlarına önem verildiğini belirtti.

Yiğit, SCADA sistemi sayesinde arızalara kısa sürede uzaktan müdahale edilebildiğini, geçen ay itibarıyla 98 istasyon ile SCADA'ya dahil olan toplam trafo merkezi sayısının da 1461'e yükseldiğini ifade etti. Yıl sonunda SCADA'lı merkez sayısının 1501 olmasını planladıklarını kaydeden Yiğit, teknolojiye yapılan yatırımlarla Avrupa Yakası'nda kesinti süre ve sayılarında önemli iyileşmeler sağlandığına işaret etti.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER