banner223

KARDEMİR, yük vagonu tekerleği konusunda "TSI Belgesi"ne kavuştu

KARDEMİR, yük vagonu tekerleği konusunda

KARABÜK (AA) - Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR), yük vagonu tekerleği konusunda dünya standartlarında ticari faaliyetlere katılma yetki belgesi olan "TSI Belgesi" aldı.

Fabrikadan yapılan yazılı açıklamada, yıllık 200 bin adet üretim kapasitesi bulunan Demiryolu Tekerleği Üretim Tesisine sahip KARDEMİR'in demir yolu ulaşım sektörünün ihtiyaç duyduğu ürünleri üretebilmek ve tedarik zincirini oluşturabilmek adına önemli adımlar atmaya devam ettiği belirtildi.

KARDEMİR'in karşılıklı "İşletilebilirlik Standartı Belgesi" olarak da bilinen "TSI Belgesi"nin sertifikasyon sürecini tamamladığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"KARDEMİR, yük vagonu tekerleği konusunda üretim kabiliyeti resmileşmiş olmakla birlikte dünya standartlarında ticari faaliyetlere katılma yetkisine sahip oldu. Yurt içinde Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının (TCDD) yanı sıra özel sektörün de demir yolu tekerlek ihtiyaçlarını karşılayan fabrikamız, TSI belgesi ile başta Avrupa pazarı olmak üzere tüm hedef ihracat pazarlarında önemli bir noktaya ulaştı. 2022 yılı için tüm ürünlerinde ihracat hedeflerini yükselten şirketimiz, demir yolu tekerleğinde de ana satış odağını yurt dışına çevirmiş durumdadır."

Avrupa Birliği (AB) bölgesinin yanı sıra Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde de varlık göstermeyi planlayan şirketin, demir yolu tekerleği ihracat hedeflerini yüzde 80'e çıkardığı belirtilen açıklamada, "Ülke ithalatımızın büyük bir kısmını kapsayan AB bölgesine olan ihracatlarımızla dış ticaretimize katkı sağlamayı hedeflerken, bir yandan da üretim kapasitemizi ve gücümüzü artırmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin demiryolu yatırımlarına eş güdümlü olarak kurulan ve stratejik öneme sahip Ray Profil Haddehanemiz ve Demiryolu Tekerleği Üretim Tesisimiz ile ülkemizin dışa bağımlılığını sonlandırıyor ve yurt dışı çalışmalarımızla ülke ekonomimize katkı sağlamayı sürdürüyoruz." ifadelerine yer verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER