Karmod'dan Almanya'da evsizler için konteyner ev projesi

- Karmod Almanya Koordinatörü Ahmet Tevfik Durmaz:- "Acil ihtiyaç duyulan konut projelerinin gerçekleştirilmesinde konteyner evlerimiz, hızlı kurulum özelliğiyle büyük kolaylık sağlıyor"

Karmod'dan Almanya'da evsizler için konteyner ev projesi

Karmod, Almanya'da evi olmayan vatandaşlar için konteyner ev projesi gerçekleştirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Bavyera eyaletinin Fichtelberg şehrinde gerçekleştirilen proje ile 15 konutun kurulumu tamamlanarak oturuma hazır halde teslim edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karmod Almanya Koordinatörü Ahmet Tevfik Durmaz, Detmold ile Stuttgart kentlerinin ardından Almanya'da son bir yılda evsizlerin barınması kapsamında inşa edilen üçüncü konut projesini tamamladıklarını vurguladı.

Karmod yeni nesil konteyner evlerin, Almanya'da evi olmayan vatandaşları konut sahibi yapmak için geliştirilen projelerde özellikle tercih edildiğini belirten Durmaz, "Acil ihtiyaç duyulan konut projelerinin gerçekleştirilmesinde konteyner evlerimiz, hızlı kurulum özelliğiyle büyük kolaylık sağlıyor. Uzun ömürlü dayanım ve yüksek yalıtım performansıyla Almanya özelinde evsiz vatandaşları konut sahibi yapmayı amaçlayan sosyal projelerde tercih ediliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Fichtelberg Belediyesi konteyner ev projesinin 15 konuttan oluştuğunu kaydeden Durmaz, "Proje kapsamında 45 adet demonte konteyner ünitesi İstanbul, Tuzla tesislerimizde üretilerek kara yoluyla sevki gerçekleştirildi. Ekiplerimiz kullanım alanında üniteleri birleşimli sistemle montajlayarak bir araya getirdi. Her bir konutta yaşam odalarıyla birlikte tuvalet ve duş üniteleri bulunuyor. Proje 10 gün gibi kısa bir sürede tamamlanarak kullanıma hazır halde teslim edildi." ifadelerini kullandı.    İSTANBUL (AA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER