banner223

OYAK'ın maden metalürji şirketlerinde gelenekselleşen çocuk tiyatrosu şenliği

- "Burnunu Kaybeden Palyaço" müzikli çocuk oyunu Ermaden, Erdemir ve İsdemir olmak üzere 3 lokasyonda gerçekleşti

OYAK'ın maden metalürji şirketlerinde gelenekselleşen çocuk tiyatrosu şenliği

İSTANBUL (AA) - OYAK maden metalürji şirketleri, 2009 yılından bu yana 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda ücretsiz çocuk tiyatrosu gösterimleri düzenlemeye devam ediyor.

Şirket açıklamasına göre, OYAK maden metalürji şirketlerinde geleneksel hale gelen çocuk tiyatrosu, 5 ila 12 yaş aralığındaki çocukları sanat ile buluşturdu. "Burnunu Kaybeden Palyaço" müzikli çocuk oyunu Ermaden, Erdemir ve İsdemir olmak üzere 3 lokasyonda gerçekleşirken, etkinliklere toplam 3 bin 500'ü aşkın çocuk katıldı.

Çocuk tiyatrosu şenliği bu yıl da şirketlerin faaliyet gösterdiği 3 şehirle birlikte OYAK Grup şirketlerinin deprem bölgelerindeki çocuklar için hazırladığı "Cumhuriyet'in Çocukları, Türkiye’nin Yarınları" gezici aktivite tırında çocuklarla buluştu.

Uygur Tiyatrosu tarafından sahnelenen müzikli çocuk oyunu "Burnunu Kaybeden Palyaço", ilk olarak 26 Nisan'da Sivas Divriği'de sahnelendi. Divriği'de bulunan Ermaden Kapalı Spor Salonu'nda toplamda 5 seansta gerçekleşen gösterime İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordinasyonunda okul öncesi ve ilkokul öğrencileri ile Erdemir Maden çalışan çocuklarıyla beraber 1.000'e yakın çocuk katıldı.

"Burnunu Kaybeden Palyaço" oyununun ikinci durağı, 3-4 Mayıs'ta Kdz. Ereğli oldu. Erdemir Kültür Merkezi'nde toplamda 4 seansta gerçekleşen oyunu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordinasyonunda okul öncesi ve ilkokul öğrencileri ile Erdemir çalışan çocuklarıyla beraber 2 bine yakın çocuk izledi.

Çocuk tiyatrosu, "Cumhuriyet’in Çocukları, Türkiye'nin Yarınları" gezici tırı ile İsdemirli çocuklarla buluştu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile başlayarak 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na kadar eğitici ve eğlendirici birçok aktivite ile donatılmış OYAK'ın gezici tırı, Adıyaman'dan yola çıkarak bir ay boyunca deprem bölgesinde farklı lokasyonları ziyaret etti.

Gezici çocuk tırının son durağı olan İsdemir lojman bölgesinde iki gün gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında çocuk tiyatrosu 21 Mayıs'ta tek seans sahnelendi. Oyunu İsdemir'de 500'ü aşkın çocuk izledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER