"Restoran ve Kafeler Dijitalleşiyor Projesi" saha uygulaması Rize'de gerçekleştirildi

RİZE (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ve google.org iş birliğinde sürdürülen "Restoran ve Kafeler Dijitalleşiyor Projesi" saha uygulaması Rize'de gerçekleştirildi.

Rize Tören alanındaki programa Rize Ticaret Müdürü Osman Köseoğlu, İş-Kur Müdürü Hasan Kiraz, Rize Esnaf Odaları Birliği yöneticileri ve işletmeciler katıldı.

Katılımcılara, proje koordinatörü tarafından dijitalleşme süreci ve önemi anlatıldı.

Pandemide dijital platformlardaki yeme içme sektörünün yüzde 100'ün üstünde büyüdüğü, online siparişlerin dört kat arttığı vurgulanarak, değişen müşteri davranışlarına göre, mobil telefonların online siparişte en çok kullanılan araç haline geldiği kaydedildi.

TESK'in bu verilerden yola çıkarak "Restoran ve Kafeler Dijitalleşiyor Projesi" ile Türkiye'deki restoran ve kafelerin dijital dünyada daha görünür ve rekabetçi hale gelmelerini sağlamak ve gelirlerini artırmak amacıyla çevrimiçi ve çevrimdışı eğitim programı tasarladığı, dijital beceri eğitimlerine yönelik oluşturulan www.esnafakademi.org eğitim sitesinin oluşturulduğu belirtildi.

İşletmelerin hemen hayata geçirebilecekleri pratik öneriler öğrendiğinin altı çizilirken eğitimler kapsamında işletmelerin haritalara kayıt süreçleri, doğru yemek fotoğrafları için ipuçları, dijitalde promosyon ve kampanya, müşteri yorumlarını yanıtlama gibi başlıklarda eğitimleri aldığı ifade edildi.

Program sonunda, eğitimleri tamamlayan işletme yöneticilerine sertifika verildi.

Eğitim tırı ağustos ayına kadar 20 ilde esnafla buluşacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER