banner223

Samsun'dan mart ayında 122 milyon 725 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi

SAMSUN (AA) - Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, kentten mart ayında 122 milyon 725 bin dolarlık ihracat yapıldığını bildirdi. Murzioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, kent ihracatının sürekli...

Samsun'dan mart ayında 122 milyon 725 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi

SAMSUN (AA) - Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, kentten mart ayında 122 milyon 725 bin dolarlık ihracat yapıldığını bildirdi.

Murzioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, kent ihracatının sürekli olarak artış gösterdiğini belirtti.

Geçen yılın mart ayında 61 milyon 98 bin dolarlık ihracat yapılan Samsun'dan bu yılın aynı ayında 122 milyon 725 bin dolarlık ihracat yapma başarısı gösterildiği bilgisini veren Murzioğlu, "Samsun, geçen yıl ilk üç ay itibarıyla 181 milyon 27 bin dolar ihracat yaparken, bu yılın aynı döneminde 260 milyon 382 bin dolarlık ihracat yaptı. Samsun, Türkiye genelinde 16'ncı sırada yer aldı. İhracat rakamımız geçen aya göre yüzde 71 oranında artış gösterdi." ifadelerini kullandı.

İhracat başarısının salgına rağmen elde edildiğine dikkati çeken Murzioğlu, şunları kaydetti:

"Her zaman belirttiğimiz yıllık 1 milyar dolarlık ihracat hedefine yavaş yavaş yaklaşıyoruz. Dünyayı saran koronavirüse rağmen elini taşın altına koyarak ilimize, ülkemize katma değer sağlayan başta işverenlerimiz olmak üzere emekçilerine ve katkı sağlayan herkese teşekkür ederim. Zorlu bir süreçten geçtiğimiz hepimizce aşikar ancak tüm zorluklara ve olumsuzluklara rağmen ülkemizin ve şehrimizin kalkınmasına kim bir çivi çakıyorsa, kim taş üzerine taş koyuyorsa, kim aş, iş veriyorsa ona minnettarız. Sanayicilik, üretim ve istihdam sağlamak, üstüne üstlük ihracat yapabilmek kolay değil. İhracatın kalkınmada ne denli önemli faktör olduğunun farkındayız. İhracatta bulunduğumuz konum yeterli mi? Değil. Samsun daha iyi yerlerde olmalı. Bu potansiyel bizde var."

Murzioğlu, firmalara düzenli olarak ihracatı artırmaya yönelik eğitimler verdiklerini belirterek, "İhracatta en önemli konulardan biri yetişmiş insan gücü. Rekabette yer almak istiyorsak, çok bilgili ve donanımlı insan gücüne ihtiyacımız var. Biz de bu sorumlulukla eğitimlerimizi salgına rağmen online ortamda da olsa sürdürüyoruz. Hedeflere ulaşmak istiyorsak, geride kalmak istemiyorsak her gün bir önceki günden daha fazla çalışmak zorundayız. Eğer ihracatta çıtayı daha fazla yükseltmek istiyorsak bunu başarmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER