Sultanbeyli'de “Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık“ projesi etkinlikleri

- Etkinliğin devamında “Cano ile Gıda İsrafı” temalı resim yarışması ile “Cano’ya Mektuplar” yarışmasının ödül törenleri de gerçekleştirildi

Sultanbeyli'de “Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık“ projesi etkinlikleri

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın koordinasyonunda, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) iş birliği ile gıda kayıpları ve israfının azaltılmasına yönelik yürütülen "Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık" projesi kapsamındaki etkinliklere, Sultanbeyli'de gerçekleştirilen program ile devam edildi.

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Sultanbeyli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce, Sultanbeyli Belediyesi Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlik programına, Sultanbeyli Kaymakamı Kemal Şahin, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, Sultanbeyli Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Söğütcü, Sultanbeyli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Tekin, Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Çağlar, kurum amirleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende protokol konuşmalarının ardından, Sultanbeyli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personellerinden Gıda Mühendisi Çiğdem Aktaş tarafından “Gıdanı Koru, Sofrana Sahip Çık” projesiyle ilgili sunum yapıldı.

Sununun ardından; Turgut Reis İlkokulu 3-L sınıfı öğrencilerinin bir gıda işletmesiyle yaptıkları "Gıda İsrafı" konulu röportaj videosu izlendi.

Programa, Turgut Reis İlkokulu öğretmen ve öğrencilerince hazırlanan “Değerlendir Değer Bul” şarkısına ait dans gösterisi, “Cano’nun Yeşeren Umutları” adlı kukla gösterisi ve "Atma, Atma Çöpe Atma” isimli Rap dans gösterisi ile devam edildi.

Etkinliğin devamında “Cano ile Gıda İsrafı” temalı resim yarışması ile “Cano’ya Mektuplar” yarışmasının ödül törenleri gerçekleştirildi.

“Cano’ya Mektuplar" yarışması birincisinin mektubunu okumasını takiben, "Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık" Projesi'nin maskotu Cano’ya yazılan mektuplar Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci’ye verilmek üzere İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca’ya teslim edildi.

Ödül töreni sonrasında Turgut Reis İlkokulu öğretmenlerinden Meliha Özek'in yazdığı “Gıda Muhakemesi” adlı oyun Turgut Reis İlkokulu 3-L sınıfı öğrencileri tarafından sergilendi.

Etkinlik, protokol üyelerinin de katıldığı toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.    İSTANBUL (AA)

YORUM EKLE
YORUMLAR
Songül Gönel
Songül Gönel - 1 yıl Önce

Çok gürür veriçi bir proje emeği geçen büyük küçük bütün herkezi tebrik ederim

SIRADAKİ HABER