Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı çocukların yanında

- Gönüllüleriyle birlikte ilk günden itibaren deprem bölgesinde yardım çalışmalarına devam eden vakıf, çadır kentlerde çocukların yüzünü güldürmeyi, hem moral hem de eğitim desteği vermeyi sürdürüyor- AFAD'a 10 milyon TL'lik nakdi yardımın yanı sıra afetzedelerin öncelikli ihtiyaçlarını yakından takip ederek tedarik eden vakıf, bugüne kadar Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Adıyaman, Malatya, Şanlıurfa ve Adana'da 47 yardım tırının dağıtım organizasyonunu gerçekleştirdi

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı çocukların yanında

İSTANBUL (AA) - Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı), gönüllüleriyle birlikte ilk günden itibaren deprem bölgesinde yardım çalışmalarını sürdürerek, çadır kentlerde çocukların yüzünü güldürmeye, hem moral hem de eğitim desteği vermeye devam ediyor.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, depremden etkilenen küçük çocukların eğitim süreçlerine destek olmak ve sosyal hayata katılımlarını hızlandırmak amacıyla çadır ve konteyner kentlere "T3 Vakfı Oyun ve Etkinlik Çadırı" kuran T3 Vakfı, Deneyap atölyelerinde halihazırda çocuklar için verilen teknoloji eğitimlerinin benzerini bu atölyelerde veriyor.

İlk etapta Gaziantep, Kahramanmaraş ve Hatay'daki çadır kentlerde kurulan "T3 Vakfı Oyun ve Etkinlik Çadırı" depremden etkilenen diğer şehirlerdeki çadır ve konteyner kentlerde de hızlıca kurularak faaliyetlerine başlayacak.

Oyun ve etkinlik çadırlarında, alanında uzman kişiler tarafından afetten etkilenen çocuklar için hazırlanan programlar gönüllüler tarafından titizlikle yürütülüyor.

Çocukların psikolojik ve sosyal olarak iyi hissetmelerinin ve gelişimlerinin desteklenmesi için oyun ve etkinliklerle gerçekleştirilen çalışmalarda teleskopla güneş gözlemi, doğa, teknoloji, astronomi atölyesi gibi ilgi çekici ve eğlenceli eğitimler veriliyor.

- Vakıf, bölgedeki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor

7 ilde dönüşümlü olarak görev alan 267 gönüllüsü ile ihtiyaç duyulan insani yardımları da bölge insanına ulaştırmaya devam eden vakıf, çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

Yaraları birlikte sarmak için AFAD'a 10 milyon TL'lik nakdi yardımın yanı sıra afetzedelerin öncelikli ihtiyaçlarını yakından takip ederek tedarik eden vakıf, bugüne kadar Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Adıyaman, Malatya, Şanlıurfa ve Adana'da çadır, jeneratör, su, kuru gıda, konserve, powerbank, kıyafet, ısıtıcı, uyku tulumu, battaniye, yorgan, iç giyim, ayakkabı, mont, hijyen malzemeleri ve bebek ürünlerinin bulunduğu 47 yardım tırının dağıtım organizasyonunu gerçekleştirdi.

AFAD ve Kızılay ile koordinasyonlu şekilde çalışmalarını sürdüren T3 Vakfı, deprem anından itibaren gönüllü, eğitmen, veli ve öğrencilerinden çağrı merkezine gelen 1000 civarı yardım talebine sahadaki ekiplerini hızlıca yönlendirerek destek oldu.

Bölgede yardımlarına devam eden vakıf, 12 bin 600 TEKNOFEST dezenfektan kiti, 2 bin TEKNOFEST montu ve 75 yangın tüpünü de ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER