TÜSİAD, deprem bölgesindeki çalışmalarına devam ediyor

- TÜSİAD, oluşturduğu "TÜSİAD Deprem Destek Ağı" ile deprem bölgesindeki çalışmalarına hız verdi

TÜSİAD, deprem bölgesindeki çalışmalarına devam ediyor

İSTANBUL (AA) - TÜSİAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından oluşturduğu "Deprem Destek Ağı" ile AFAD başta olmak üzere kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütleriyle irtibat halinde çalışmalarını sürdürüyor.

TÜSİAD'dan yapılan açıklamada, ilk aşamada, acil ihtiyaçlar konusunda TÜSİAD üyeleriyle koordinasyon içinde yardımların depremden etkilenen illere ulaşmasını sağlamaya devam edildiği belirtildi.

Depremden etkilenen illerde üyelerin hem TÜSİAD Deprem Destek Ağı faaliyetleri hem de kendi ağları vesilesi ile bölgenin yaralarının sarılması için çalıştığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda arama-kurtarma çalışmaları için makine ve ekipman sahaya ulaştırıldı. Çadır, gıda, su, giysi, battaniye, ilaç ve hijyen ürünleri taşıyan tırlar bölgeye nakledildi. Enerji tedarikinin aksamaması için sektördeki üyelerimizin tanker sevkiyatının yanı sıra konaklama ekipmanları, ısıtıcı ve jeneratörler deprem bölgesine iletildi.

TÜSİAD Deprem Destek Ağı olarak gerekli yardımların ihtiyaç duyulan noktalara ulaşması için bölgesel ve sektörel iş dünyası kuruluşları ve TÜRKONFED ile yakın iş birliği içinde çalışıyoruz. Bölgenin yaralarını sarmak için acil ihtiyaç duyulan insani desteğin sağlanmasının ardından, bölgenin ekonomik ve sosyal açıdan toparlanmasına destek olacak çalışmalara odaklanacağız. Bu zorlu sürecin üstesinden gelmek için seferber olan tüm üyelerimizle ülkemizin yanındayız."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER