Uluslararası Balkan Üniversitesi'nden yardım seferberliği

-Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem:-"Nakdi ve ayni olarak birçok yardım çalışmasını, koordineli bir şekilde, Üsküp Şehir Meydanı başta olmak üzere, toplam 10 farklı yerde yardım stantlarımızı kurarak başlattık ve gücümüz yettiği ölçüde devam edeceğiz"

Uluslararası Balkan Üniversitesi'nden yardım seferberliği

İSTANBUL (AA) - Uluslararası Balkan Üniversitesi (IBU) bünyesinde başlatılan çalışma ile Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’ten Türkiye’deki deprem bölgesine ulaştırılmak üzere götürülecek olan yardımlara destek büyüyor.

IBU'dan yapılan açıklamaya göre, başkent Üsküp’te bulunan Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem’in direktifiyle başlatılan ve üniversitede okuyan Türk öğrencilerin seferberliğiyle yürütülen yardım çağrısına Makedonya’da yaşayan halkın desteği çığ gibi büyüyor.

Depremin olduğu ilk günden itibaren bölgeye ulaşması için hazırlanan acil ihtiyaç malzemeleri kolilenip etiketlenerek afet bölgesinde direkt kullanıma hazır şekilde gönderiliyor.

Battaniye, ısıtıcı, temel gıda, bebek maması, bebek bezi, elbise, temel temizlik ürünleri gibi birçok kalemi özenle kutulayıp etiketleyen ve deprem bölgesinde ikinci bir emek verilmemesi için büyük çaba sarf eden öğrenciler, yerel halkın da büyük desteği ile yüklenen 5 tırı deprem bölgesine ulaştırmak üzere bugün yola çıkaracak.

- "Seferberlik ilan ettik, yardım çağrısı yaptık"

Deprem haberini alan ve derin bir üzüntü yaşayan Kuzey Makedonya’da 7’den 70’e herkes afet bölgesi için elinden geleni yapmaya gayret ediyor. Destek vermek ve üzüntülerini belirtmek için şehrin 10 farklı yerinde açılan çadırlara gelen Makedonyalılar, büyük küçük, genç yaşlı, kadın erkek demeden elinden geldiği kadarı ile destek vermeyi sürdürüyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem, deprem olduktan sonra üniversite bünyesinde seferberlik ilan ettiklerini belirterek, "Öncelikle deprem bölgesinde yaşayan öğrencilerimizin ve ailelerinin durumunu öğrenmeye gayret ettik. Kayıplarımız olduğunu öğrendik ve hemen Türkiye’de bulunan mesai arkadaşlarımızla gereken çalışmaları yapmaya çabaladık. Akabinde akademik takvimimizde hızlı bir değişiklik yaparak, öğrencilerimizin bu süreçte okul ve ders kaygısını ikinci plana almalarını sağladık." ifadelerini kullandı.

Makedonya’nın dört bir tarafına çağrıda bulunduklarını bildiren Erdem, şunları kaydetti:

"Seferberlik ilan ettik, yardım çağrısı yaptık. Başta mütevelli heyetimiz, Makedonya’da bulunan Türk firmalarımız ve diğer büyük firmalar olmak üzere hemen herkes yardım çağrımıza cevap verdi. Nakdi ve ayni olarak birçok yardım çalışmasını, koordineli bir şekilde, Üsküp Şehir Meydanı başta olmak üzere, toplam 10 farklı yerde yardım stantlarımızı kurarak başlattık ve gücümüz yettiği ölçüde devam edeceğiz.

Tetova’dan Ohrid’e, Manastır’dan Gostivar’a kadar, Makedonya’nın hemen her yerinden destekler aldık. Şimdi bu gelen ayni yardımları orada bulunan vatandaşlarımızı da zora sokmayacak şekilde kutuluyoruz ve bugün ilk tırlarımızı yola çıkarmış olacağız. Nakdi yardımlarımızı ise Makedonya Konsolosluğumuz ile irtibatlı ve en hızlı şekilde deprem bölgesine ulaştıracağız."

Erdem, desteklerinden dolayı herkese teşekkür ettiğini vurgulayarak, "Afette vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Halen göçük altında olan vatandaşlarımız için bir an önce kurtulabilmeleri için dua ediyoruz. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. Orada bulunan vatandaşlarımız unutmasınlar, Makedonya’da kalpleri onlar için çarpan milyonlarca insan var. Tekraren aziz milletimize geçmiş olsun.” değerlendirmesinde bulundu.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER