Eleştirelim mi…”Allahu Akber” Diyerek Öldürüyorlar Diye Hayır.

Eleştirelim mi…”Allahu ekber” diyerek öldürüyorlar diye …hayır…

İşte ayet…:Haklı bir sebep olmadıkça Allah’ın dokunulmaz kıldığı cana kıymayın. Bir kimse haksızlıkla öldürülürse velisine yetki verdik; ancak o da öldürme hususunda sınırı aşmasın; çünkü o, yeterince yardıma mazhar olmuştur.”(İsra/33)

Yahudiiler de öldürüyor hem de ırkçılık için…ırkçılık suç öldürmek değil…

Öldürmek kıyas içinse eleştirelim mi…Kısas da size hayat var der…Kur’an.

“Nush ile uslanmayanın hakkı kötektir” denilmiş…Öldürmek esmanın gereği mi evet…öyleyse adl sıfatının gereğini yerine getirmek de ibadettir…

Kötülükle kavgan olacak ama kötüyle değil…kötü tevbe ederse iyi olur hz Vahşi tevbe etti hem ne tevbe hz Hamzaya karşılık 80 Müşrik öldürdü…Mürtede de tevbe etmesi istenir tevbe etmezse öldürülür…Fıkhımızın bu doğrularını eleştirmeyelim “kendi kalemize gol atmak olur bu”…

İnsan öldürmek çok çirkin bir olaydır…”Kalbine mi baktın” denildi…Hz Usameye…şehadet getiren birini savaşta öldürmüştü Usame…

Cana kıymak büyük günahlardandır …ama haksız yere cana kıymakla hakkedeni cezalandırmak farklıdır…”Allahu ekber “diyerek adam öldürülür ama hakketmişse…Öldürmenin farz olduğu durumlar .

Fesad çıkaran öldürülmeli…Üzüm üzüme baka baka bozulur” “Körle yatan şaşı kalkar” denilmiş ve işte ayet..:”Bu yüzden İsrâiloğulları’na şu gerçeği hükmettik: Kim bir canı, bir can karşılığında veya yeryüzünde bir fesat çıkarmaktan dolayı olmaksızın, öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibi olur.” (Mâide/32)

Kısas öldürmeyi caiz kılar  ve Kısas hükmü, geçmiş semâvî dinlerde de yer almıştır: “Biz onda (Tevrat*ta) onların üzerine şunu da yazdık: Cana can, göze göz, buruna burun, kulağa kulak, dişe diş karşılıktır. Sonuç olarak yaralar birbirine kısastır. Fakat kim bu hakkını bağışlarsa, o kendisine keffârettir. Kim Allah’ın indirdiği ile hükmetmezse onlar zalimlerin ta kendileridir.” (Mâide/45)

Evet…Kur’an-ı Kerim, bir mümini imanından dolayı kasden öldüren katil için  ceza  bildirir:
“Kim bir mümini imanından dolayı kasden öldürürse, cezası içinde ebedî kalıcı olmak üzere cehennemdir. Allah ona gazabetmiş ve lânet etmiştir. Ve ona büyük bir azap hazırlamıştır. ” (en-Nisâ, 4/93)

Hadiste, kişinin ancak üç durumda ve hâkim kararıyla öldürülebileceği bildirilmiştir. Hz. Peygamber (s.a.s.) şöyle buyurmaktadır:”Müslümanın kanı ancak üç şeyden birisi ile helâl olur. Zina eden evli, cana karşılık can, dinini terkeden ve İslâm toplumundan ayrılan kimse.” (Buhârî)

Hz. Peygamber (s.a.s.) şöyle buyurdu: “Kasden öldürmede kısas vardır. Ancak, maktulün velisinin affetmesi halinde durum değişmektedir.”

Kaldı li adam öldürmek bile tevbe ile affedilir hz Vahşi affedildi işte ayet…”Şüphesiz Allah, kendisine şirk (ortak) koşulmasını bağışlamaz. Bunun dışındaki günahları dilediği kimseler için bağışlar. ” (Nisâ/48)

Müslümanların için de farklı anlayışlı gruplar var onların yaptıkları kafaları karıştırıyor…İslam terör dini gibi gösteriliyor da..ama neyi eleştirmemiz gerektiğini de bilmeliyiz…Eleştirelim mi…”Allahu ekber” diyerek öldürüyorlar diye …hayır…

YORUM EKLE