banner221

En Kutsal Görev İnsana Hizmet Etmektir!

İki üç gündür sağlık konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Kayınvalidem rahatsızlığının yanı sıra düşkün ve bakıma muhtaç durumda; malum insan hali belki bir gün biz de bu duruma düşeceğiz kim bilir? Hem yaşlı hem bakıma muhtaç. Devletimizin bu konuda titiz ve duyarlı davrandığını biliyoruz. İnsanımızın ve çalışanlarımızın da aynı anlayışta olması gerekmez mi? İnsan kutsaldır, ona hizmet etmek de onurlu ve şerefli bir görevdir. Bizim hizmet anlayışımız bu!..

Tabibler Birliği bir takım sorunlar ifade ederek iki gün hizmeti yavaşlatma kararı almış ama, bu iki gün bitmemiş ki halen sağlık hizmetlerinde yavaşlatma eylemi devam ediyor. Tabibler Birliğinin siyasi ve ön yargılı kararlar verdiğine inananlardanım. Çünkü sağlık hizmetleri küçümsenemez ve hafife alınamaz. Türk tabiblerinin bu konuda vatanperver ve hizmet aşkıyla çalıştıklarına da inanıyoruz.

İfade ettiğim gibi yaşlı ve engelli olması hasabiyle kayınvalidemi “Evde Hasta Bakım” birimine kaydettirmiştik. Önceden bir kaç defa gelip evde muayene etmişlerdi. Bugünlerde yine acilleşti. Evde testini yaptırdık negatif çıktı ama hastalığı gün be gün artmaya başladı. Taşımak zor yürütmek imkansız zaten 24 saat evde yatarak geçiriyor.

Sözün özeti: Tekrar Evde Sağlık Hizmetlerini aradık. Hastamız kayıtlı yaşlı düşkün diyoruz. Ama kırk dereden bin bir bahane üretip sallıyorlar. Galiba hizmeti yavaşlatma devam ediyor. İşin garibi taşımak zor, yürütemiyoruz da… Mutlaka ya evde muayene olması ya da Acil Servisle hastaneye ulaştırılması gerekiyor. Ben biliyorum ki devlet baba bu konularda çok hassas; onurlu vatanperver doktorlarımız da duyarlı ve fedakar! Ama birileri ne hikmetse hizmeti yavaşlatmak istiyor, bu anlayışı şiddetle kınıyor ve ayıplıyoruz. İşin siyasi olduğuna da inanıyor.

Şüphesiz ki insana hizmet onurlu ve kutsaldır. Sağlık hizmetleri daha da kutsal. Bu  anlayışta çalışan nice fedakar doktorlarımız ve sağlık görevlilerimiz var onlara hürmet ve saygı duygularımızı ifade ederiz. Hizmetleri ve çalışmaları, emekleri baş tacımızdır.

Tekrar ifade edelim ki; İnsana hizmet onurlu ve kutsal bir görevdir! Bu görevinin bilincinde olanlara da saygımız sonsuzdur. Ama birileri hizmeti savsaklıyor, yavaşlatıyorsa (devletin duyarlılığına rağmen) bunda art niyet ve göreve ihanet ararız. Hele hele bunu siyasi şov ve baskı adına yapıyorsa bunun adına ne denir varın siz ifade edin. Sık sık ifade ettiğim bir konu var her şey para değildir. Allah’ın rızasını kazanmak ve insana hizmet etmek kutsaldır gerisi laf ola beri gele… Onurlu ve şerefli Türk hekimlerinin hizmet anlayışına balta vurmak isteyenlere prim verilmeyeceğine de inanıyoruz. İnsan sağlığı üzerine siyaset yapılmaz!..

YORUM EKLE