banner221

Eskişehir’in 50 Yıllık Fuar Rüyası Gerçek Oldu

Eskişehir kamuoyunda 50 yıldır gündemdeki yerini koruyan fuar rüyası gerçek oldu. Eskişehir Ticaret Odası Tüyap Fuar ve Vehbi Koç Kongre Merkezi 11-16 Aralık tarihindeki kitap fuarıyla hizmete girdi.
Yapımı iki yıl süren ETO Hizmet Binası, Tüyap Fuar Merkezi ve Vehbi Koç Kongre Merkezi için 74 milyon TL’lik yatırım yapıldı. Merkeze Kalkınma Bakanlığı 10 milyon TL hibe desteği verirken, kongre merkezi için Koç Holding 6 milyon TL ile sponsor oldu.

Açılışta konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bakanlık olarak verilen desteklerin Anadolu’daki ticaret yaşamına hareket getirmesini ve potansiyelin kullanılmasını amaçladıklarını ifade ederek, “Eskişehir eğitim alanındaki başkentlik konumunu fazlasıyla hak ediyor. Sanayi ve ticaret alanlarında da kent oldukça gelişmiş düzeyde” diye konuştu.

Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu da, Vehbi Koç Kongre Merkezi’ne sponsorluk desteği vermelerinin kent duydukları gönül bağından kaynaklandığını belirterek, “Kurulduğumuz günden bu yana ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişimi için destek olmayı görev bildik. Grubumuzun kurucusu Vehbi Koç’un 1946 yılında Ankara dışında yaptığı ilk yatırım Eskişehir’de olmuştu. Koç Holding bu yıl toplam 6.5 milyar TL’lik yatırım yaptı. Son 5 yılda 35 milyar TL’lik yatırım yaptık. Ülkemizin ihracatının yüzde 10’unu grubumuz şirketleri yapıyor. Eskişehir’de 4 milyon adetlik kapasitesiyle Avrupa’nın en büyük buzdolabı ve kompresör üretim tesisi olan 1974 yılında kurulan Arçelik fabrikamız bulunuyor. Eskişehir’de grup şirketlerimizde toplam çalışan sayımız 5 bin 300’e ulaştı” şeklinde konuştu.

ETO Başkanı Metin Güler, açılışta yaptığı konuşmada Eskişehir’e kazandırılan ETO Tüyap Fuar ve Vehbi Koç Kongre Merkezi’nin 125 yıllık ETO’nun en önemli yatırımı olduğunu vurguladı. Merkezin 5 bin metrekarelik iki fuar bloğu ve 3 bin metrekarelik fuaye alanından oluştuğunun altını çizen Güler, kongre merkezinin bin kişilik 5 salonda hizmet vereceğini dile getirdi. Güler, merkezin kent ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını belirterek, önümüzdeki yıl 10 fuar düzenleneceğini sözlerine ekledi.

Açılış töreninde Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç’a ve Bakan Mustafa Varank’a birer plaket verildi.

YORUM EKLE