Ey Aziz Millet Zaferler Ayın Kutlu Olsun!

Tarihi zaferlerle dolu bir milletin torunlarıyız. Özellikle bu ayların içinde bir ay vardır ki, kutlu zaferlerin yaşandığı ve kahramanlıkların destanlaştığı, bizi  biz yapan zaferlerimizin adıdır Ağustos ayıdır. Evet, Ağustos ayı zaferler ayı…Tarihi kahramanlıkların dile gelip destanlaştığı aydır Ağustos. ..

Ağustos ayı zaferlerle örülmüş ışıklı bir taç gibi milletimizin tarihini süsler: Moğolistan’dan gelen akın Alparslan Han’la 26 Ağustos 1071’de Malazgirt Zaferi olup, Anadolu’nun kapılarını açmış; Bu topraktaki hâkimiyetimizi içerden çökertmek isteyenler 11 Ağustos 1473’te Otlukbeli Zaferiyle yeni  bir ders almışlar.

23 Ağustos 1514 Çaldıran Zaferidir. Otlukbeli ve Çaldıran muharebeleri İran kültür ve siyasetinin beslediği ihtiraslara, çok acı bir cevap olmuş ancak on binlerce kahraman Türk savaş meydanlarında şehit düşmüşlerdir.

24 Ağustos 1516 Merc-i-Dâbık Zaferi; 29 Ağustos 1521 Belgrat’ın fethi, Belgrat’ın fethiyle Balkanlarda Türk hâkimiyeti tamamlanmış, Macaristan ve Orta Avrupa yolları açılmıştır. Kanuni Sultan Süleyman’ın başında bulunduğu ordu 29 Ağustos 1526’da Mohaç Zaferini kazanmıştır.

Bu zaferle Bu din’e de girilmiştir. Akıncılar Macaristan’ı fethetmişlerdir. 1 Ağustos 1571 Kıbrıs’ın fethidir. Büyük bir irade ve deniz gücünün desteğiyle Kıbrıs’a Türk bayrağı çekilmiştir. 23 Ağustos 1921 Sakarya Meydan Savaşının başlangıcıdır. 26-30 Ağustos 1922 Büyük Taarruz ve İstiklal Harbi Zaferidir.

Şanlı ecdadımızın kanla ve canla bedel ödeyerek kazandıkları bu  zaferlerin hepsi hiç şüphesiz başlı başına birer destan ve gurur kaynağımızdır.

Bu zaferlerin içinde en anlamlıları hiç şüphe yok ki 26 Ağustos 1071 Malazgirt ve bu zaferden 851 yıl  sonra kazanılan 30 Ağustos 1922 Başkomutanlık(Dumlupınar) Meydan Muharebesi zaferleridir.

Anadolu coğrafyasını  bizlere vatan kılmak  için canlarını feda eden aziz şehitlerimizle, başta  Sultan Alparslan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere  bütün komutanlarımızı saygıyla rahmetle dualarımızla  yad ediyoruz. Allah onlardan razı olsun; Mekanları da cennet olsun.

Bizler bu toprakları vatan yapabilmek için çok ağır bedeller ödemiş bir milletin evlatlarıyız. Bastığımız her karış toprağın altında kefensiz yatan binlerce şehidimizin kanı vardır. 1071’ de şanla Şerefle girdiğimiz bu coğrafyadan bizi atabilmek için 1096 yılında başlatılan Haçlı seferleri değişik isimler altında günümüze kadar devam etmiştir ve devam etmektedir.

Asırlardır hür yaşayan Türk Milletinin yaşayışının, birlik ve beraberliğimizin önünde hiçbir gücün-engelin duramayacağını, millet ve ordu bütünleşmesinin en güzel şekilde sergilendiği gündür Ağustos ayı. Bu vesileyle Kurtuluş savaşının tüm kahramanlarını, Kanları ve canlarıyla bu toprakları vatan yapan Aziz Şehitlerimizi rahmet ve minnetle saygıyla anıyoruz.

Anadolu topraklarını Müslüman Türk vatanı olarak kalmasını sağlayan kahraman ecdadımızı, aziz şehitlerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle anmak, onlar için dua etmek, Fatihalar göndermek vefa borcumuzdur.

Sonra Cenab-ı Hak’tan, ülkemizin birlik ve dirliğimizin devamı için dua etmeliyiz. Sahibi olduğumuz zenginliklerimizin kıymetini bilerek ve gereği gibi değerlendirerek ecdadımıza layık  evlatlar olarak yaşananın bilincinde olmalıyız! Bu cennet vatanın zenginliklerini yaşatma ve bir sonraki nesillere devretme zevkini Cenab’ı Allah bize nasip eylesin!

Ecdadımız bu toprakları  vatan yapabilmek için çok ağır bedeller ödemişlerdir. Bu kutsal topraklarda milyonlarca kahraman Mehmetçiğin kanı vardır. Bastığımız her karış toprağın altında kefensiz yatan binlerce şehidimizin mübarek canı yatıyor!

Bugün bizi bölmek ve parçalamak, vatanımızdan atmak isteyen hainlerle onların işbirlikçileri yeni oyunlar yeni ihanet planlarını devreye sokuyorlar uyanık olmalıyız! El ve gönül birliği ile kardeşçe kucaklaşıp ülkemize sahip çıkmak bir ve beraberce güçlü olmak zorundayız.

Unutmayın ki: bu ülkenin birliğine, beraberliğine kasdedenler fitne ve fesat çıkaranlar bu milletin dostu değil, bu Aziz milletin düşmanıdır. Yaşasın Şanlı kahraman Türk Milleti; Yaşasın Kahraman Türk ordusu: zaferler ayınız kutlu olsun!…

YORUM EKLE