Fatih Sultan Mehmet Ortaokulunda Kariyer Günleri

Yozgat Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’nda” Kariyer Günleri” kapsamında “ Okur- yazar buluşmamız” vardı. Okur- yazar buluşması kapsamında yapılan programa davet edilmiştik. Okul Müdürü Orhan Arslan ve İmdat İcik hocamızın daveti üzerine öğrencilerimizle buluşup hasbihal etmek üzere bu okulumuzu ziyarete gittik. Türkçe Öğretmeni Gülden Altınok hanım Güler yüzle karşıladı bizleri. Daha sonra İmdat İcık Hocam ve okul müdürümüzle buluştuk.

Okulun yeni binasının yapımı için bahçenin tamamı çevirilerek ayrılmış durumda. Okulun etkinlik için çok amaçlı uygun bir  salonu olmadığı için alt koridoru öğrenciler için hazırlamışlar ve öğrencileri de orada toplamışlardı. Seyyar mikrofon sistemini de kurup öğrencilerle bizim rahat sohbet edebilmemiz için koridoru uygun hale getirmişlerdi.

Öğrencilerimizin coşku dolu alkışı ile karşılandık. Hem okul idarecilerinin hem öğretmen arkadaşlarımızın hem de öğrencilerimizin sıcak güler yüzlü karşılaması bizi oldukça mutlu etti. Okuma- yazma ve hayatta başarılı olmanın yolları üzerine duracak, kitaplarımızı da  imzalayıp hediye edecektik öğrencilerimize… Onlara ayrı ayrı dokunmak konuşturmak istiyorduk ancak salon uygun olmadığı için göz teması ile onlara da söz hakkı vererek etkinliğimizi devam ettirdik.

Program ilgi ile takip edilsin diye Yerköy’den Ozan-Aşık Kadir Öğren ve İlahi Sanatçısı kardeşimiz Recep Kunduzu’da etkinliğe davet etmiştik. Oldukça da güzel oldu öğrencilerin onlara ilgi ve alkışı bunun önemini göstermiş oluyordu. Halk deyişleri ve ilahiler eşliğinde güzel bir program gerçekleştirdik. Fatih Sultan Mehmet Ortaokulumuzda…

Okuma ve yazmanın önemi, hayatta başarılı olmanın yolları ve başarılı olmak için çalışmak mecburiyetinde olduğumuz üzerinde durup muhabbet ettik. Öğrencilerimizi konuşturduk. Türkçe öğretmeni Gülden Altınok hocamızın görevlendirdiği öğrencilere de şiirlerini okuttuk. İlgi ve coşkuyla takip edilen programın sonunda kitaplarımızı imzalayıp öğrencilerimize motivasyonda bulunduk! Çocuklarımız bağırlarına bastı bizleri; keşke geniş bir salonları olmaydı da onlara birer birer dokunma fırsatı bulabilseydik. Her şeye rağmen güzel bir etkinlik gerçekleşti elhamdüllah…

Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu Müdürü Orhan Arslan ve Öğretmen arkadaşımız  İmdat İcik hocanın daveti üzerine gerçekleştirdiğimiz “Kariyer Günleri” programına okul idarecileri, öğretmen ve öğrencilerin büyük ilgi göstermesi bizi oldukça mutlu etti, hepsine teşekkür ediyoruz. Okul Müdürü Orhan Arslan hocam tarafından bizlere çiçek takdiminde bulunuldu; zahmet etmişler, sağ olsunlar var olsunlar.

Gönül arzu eder ki: yöremiz yazar ve araştırmacılarının bu dönemde okullara davet edilerek: “ Okur- yazar buluşması” kapsamında öğrencilerimizle buluşturulsun. Onlara okumanın yazmanın önemi anlatılsın ve ders dışı sosyal faaliyetlerle çocukların ilgi beceri ve yetenekleri tesbit edilerek motive edilsin, kabiliyet ve yetenekleri değerlendirilsin. Tercih ve takdir okul idarecilerimizindir bizler gönüllü hizmete hazırız… Bu anlamda Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu Müdürümüz Orhan Arslan beye, İmdat İcık hocamıza ve Türkçe öğrenmeni Gülden Altınok hocamıza, tüm öğretmen arkadaşlarımız ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Güzel ve faydalı bir etkinlik olduğuna inanıyor onları kutluyoruz.

YORUM EKLE