Fatsa’nın Önemli Değeri: Son ERDOĞAN ARICA

Bir şehrin, kendi yetiştirdiği kişiliklerin korunmasını sağladığı gibi, onların önünün açılmasında ve onlara karşı vefa duygusu gösterilmesinde de sorumlulukları vardır. Fatsa ve Erdoğan ARICA bu bağlamda ele alınabilecek güzel örneklerden biridir.

Erdoğan ARICA, Fatsa’nın yetiştirdiği önemli şahsiyetlerden biridir. Yıllarca Fenerbahçe’de ve Galatasaray’da, Sarıyer’de oyunculuk yaptığı gibi, bir dönem de Ümit Milli Futbol takımını çalıştırmıştır. Aynı şekilde Ordu’da milli takım seçmeleri yaparak dört futbolcunun önünü açmıştır. Bu futbolculardan ikisi Fenerbahçe ile profesyonel ligde sözleşme imzalamışlardır.

Erdoğan ARICA Kimdir: Erdoğan ARICA, 24 Temmuz 1954 te, Fatsa’da doğdu. Futbolculuk döneminde Galatasaray, Fenerbahçe gibi takımlarda oynayan Arıca, En son 2010-2011 sezonu için Karşıyaka’da çalışan Arıca aynı zamanda şarkıcı Soner Arıca’nın da ağabeyidir. Futbol hayatı boyunca 30 kez A Milli Futbol Takımı formasını giymiştir.

1990 yılında aktif futbol yaşantısını bırakıp teknik direktörlüğe başlayan Arıca, birçok Anadolu takımını çalıştırdı. Erdoğan Arıca, 2006/2007 sezon ortasında Gaziantepspor’un teknik direktörlüğüne getirilmişti. Oradan istifa ettikten sonra, 2007/2008 sezon ortasında Çaykur Rizespor’un teknik direktörlüğüne getirildi.

Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören Türk futbolunun eski yıldızlarından ve son döneme kadar başarılı olan teknik adamı Erdoğan Arıca, 10 Nisan 2012’de 58 yaşında hayata gözlerini yummuştur.

Bütün bu başarılara imza atan bir Fatsa’lıdır.

Bunların yanında Soner ARICA’ da Fatsamızın evladı ve Türkiye’nin değerli bir sanatçısıdır. Bu değerleri yaşatmak adına, Fatsa Stadyumunun adının, Erdoğan ARICA Stadyumu olarak değiştirilmesi, Fatsa’nın Erdoğan ARICA’ya yapacağı son vefa borcudur. Böylece, Soner Arıca’nın da Fatsa’ya olan kırgınlığı son bulacak ve kıymetli bir ismin gönüllerde yaşaması sağlanmış olacaktır.

Bir kent bilimci olarak kamusal mekanlara, topluma malolmuş insanların isimlerinin verilmesi, o bölgenin o insanları için vefa borcu olduğunu vurgulamak isterim.

Bu satırları yazmak, Fatsa’nın yetiştirdiği, hücrelerinde Fatsa’nın mayası bulunan bilim emekçisi Dr. Ahmet FİDAN için, insani, kültürel bir borçtur. Bendeniz bu satırları yazarak, bu borcumu hafifletmek istedim. Darısı, Fatsa Stadı’na bu ismi verecek olan icra noktasındaki başta Fatsa’lı ve Ordulu kıymetli siyasetçi ve bürokratlarımızın başına.

Her zamanki temennimiz, ülkemiz ve bölgemiz için aydınlık yarınlardır. Sağlıcakla kalınız.

YORUM EKLE