Fay, Föy, Pay!…

FAY arttıkça, FÖY artar / uzar.

Hangi faylar peki?

Zengin / Fakir FAYI

Ceberrut Devlet / ezilen Millet FAYI

Yerli / Göçmen FAYI

Dinli / Dinsiz FAYI

Kültürlü / Kültürsüz FAYI

Anadolu Levhası / Afrika Levhası FAYI

Faylar arttıkça ve büyüdükçe, ortaya çıkaracağı sosyal ve fiziksel tahribat kaçınılmaz olarak artacaktır.

Bunu ister jeolojik fay olarak düşünelim ister toplumsal fay olarak düşünelim farketmez.

Faylar, levhaları birbirine sıkıştırdıkça (biledikçe) çatışma fayı, bir kesim diğer kesimi küçümsedikçe SAĞa atımlı veya SOLa atımlı faylar ortaya çıkar.

Toplumsal veya jeolojik katmanlar levhalar arasındaki fay, uzaklaşan bir karakter gösterirse, ortaya çöküşler ve göçükleri oluşturur.

Bu fay hatlarını kim ne derse desin, DEVLETLER veya Devleti yönetenler optimize edebilir. Bu faylar varolsalar bile, gerek jeolojik gerçeklere karşı sağlam yapı ve sistemler kurarark gerekse toplumsal katmanları birbiriyle barıştırarak, bağdaştırarak, parmak göstermeden, defter kaydı tutmadan, egemenlik sultası oluşturmadan, mülkü veya katmadeğeri HAKÇA paylaşacak sistemler kurarak, gerçek anlamda SAĞLAM ve ADİL sistemler kurarak fayların FÖYleri artırması engellenir.

Devleti yönetenlerin Föyleri yani KARNEdeki kırık notları arttıkça FATURASI elbette ki çok vahim olacaktır.

Sadece toplumsal farklılığın kilimin deseni olarak görülmesi durumunda, jeolojik olarak levhaların, mavi gezegenimizin doğal fiziksel bir gerçeği olarak varsaymamız durumunda föylerimiz uzamayacak ve KARNELERin faturası daha uhuletle ve suhuletle ödenecektir. Biz her zaman uhuletle ve suhuletle süreçlerin ve sistemlerin yürümesini ve çalışmasını ister ve öneririz.

Benden söylemesi.

YORUM EKLE