FETİH RUHU VE İSTANBUL'UN FETHİ

İstanbul’un 565 Fetih yıl dönümünü mübarek ramazan gününde kutluyoruz. Ülkemize ve devletimize bu fetih kutlu olsun. Fatih ve fetih ruhundan söz etmeliyiz. Fatihi ve fetih ruhunu anlamalıyız. Bunun için çalışmalıyız. Bunları anlamak için bir oyuncu gibi davranmamak gerekir. Bu yıl İstanbul’un 565. Fetih yıl dönümü her yıl olduğu gibi 29 Mayıs bu günde milletçe hep gurur içinde kutlayacağız. Fethin başkomutan Fatih ve askerlerine Fatihalar yolluyoruz. Cumhurbaşkanı fethin 565. Yıldönümü için video hazırlanmış kendisi dâhil herkes var. .Çanakkale, Kurtuluş savaşı, Atatürk ve cumhuriyet yok. İnsanlar bu yönetimden şüphe duymakta haklıdır. !6 yılda yaptıkları bazı icraatları şüphenin doğru olduğunu gösterdiler.


                Dikkat edin! Yılladır aynı şahıslar, aynı şeyleri söyleyip geldi. Karşılığında siyasi ve maddi çıkar sağladılar. Bu yıl Fatih ve Fetih ruhundan söz edeceksek, Fatihi yetiştiren hocaları ve yetiştiği aile ortamından da söz etmek gerekir. Fatih döneminde komutanlar ve devlet adamları sorumsuz değildi. Tek adamlık yoktu. Ö dönem bile bu kadar sorumsuz davranışlar yapılmıyor. Padişahlar ilim adamlarını azarlamıyor, aksine onlar gelince ayağa kalkıyorlar, fikirlerinden faydalanmak için ara sıra kendilerine ziyarette gidiliyordu. Siyasiler iktidara gelince liderleri güçlüyse kimse sorgulamaya cesaret edemiyor. Milletin malları sorumsuzca satılıyor. Bunun hesabını mahkemelerde vermesi gerekirken, halk bize oyunu vermez, böylece kazandırır diyorlar. Bu kadar ahlak dışı sözdür. Tarihte suç işleyenleri mahkemeler cezalandırır. Mekke müşrik liderlerini, Fıravun ve nemrut gibileri ne zaman halk cezalandırdı da, bugünkü siyasileri halk cezalandıracak, bu sakat bir mantıktır. Bu siyasilerin sözünü alkışlayan halk bunlara nasıl hesap soracaktır? Fetih dönemlerinde Liderler Ulemaya değil, ulema liderlere yol gösteriyordu. O insanlar ego ruhu değil, Fetih ruhunu taşırlardı
               

Bu gelinen nokta iktidar devlet haline dönüşmüştür. Devlet makamları liyakate göre değil, siyasi dalkavukluklara göre dağıtılmaktadır. Fatih ve Fetih ruhu Milleti birlik ve beraberliği güçlendirmeyi zaruri kılar. Fakat geldiğimiz nokta, milletin arasına olmayacak fitneler sokulmuştur.           Fetih ruhundan söz edenler, bu fitne sözlerden uzak kalmaları gerekir.


Fatih ve Fetih ruhu şehitlik ve gazilik taşımayı gerektirir. Bu gün Milletvekilliği 18 yaşına düşürüldü. Bu bir siyasi istismardır. Askerlik ne olacak diyenlere, Milletvekilliğini askerliğe saydıracağını söylüyor. Bu söz nasla Fatih ve Fetih ruhuna yakışıyor mu? Peygamber arkadaşlarına düşmanları, “ Onlar, bizin dünyayı yaşama özlemezden daha çok şehit olmayı ve ölmeyi özlüyorlar. Şehit olmak, cennete özlemini duymaktır. İşte Fetih ruhu budur. Askerlikten kaçanlar, Fetih ruhunu taşıyamaz. Bu Fetih kutlaması için hazırlanan vido da bile Atatürk ve cumhuriyete bakış noktalarında sakatlık var. Umarım siyasilerden bu hazırlanan video eleştirilir. Milletimiz şehit ruhu taşıdıkları için düşmanlar korkuyor. Ordu millet sözünden gocunanlar var.


                Bu milleti yönetenlerin çocukları ve torunları, her biri askerlikten tüymek için birer bahane buldular. Kuran’da ”Allah müminlerin canlarını, mallarını cennet karşılığında satın aldığını” bildirmiştir. “Allahtan daha doğru sözlü olan kim olabilir?” Bu ayetleri millete okuyanlar, kendilerinde uygulamaya gelince yan çiziyorlar. Milletin evlatları siyasi hatalar nedeniyle şehit olunca, askerliğin icabında ölüm vardır, diyerek şehit yakınları susturuluyor.
Bugünkü yaşadığımız toprakları bize bırakanlar, bu toprakların karşılığında verdikleri şehit sayısı sınırsızdır. Bu topraklar milletimize kutsi hadislerle müjdelenmişti. Mayıs Ayı, Türk milleti için zaferlerin kazanıldığı aydır. İstanbul, Malazgirt ve Kurtuluş savaşları ve zaferleri bu Mayıs ayında meydana gelmiştir. İstiklal Harbini başlatanlar Fetih Ruhunu Kuvveyi milliye olarak anlamışlardır. İsimler değişik olsa da taşınan ruh şehitlik ve gazilik ruhudur.


                Çok partili döneme geçildikten sonra siyasi iktidarlar, Devleti kendi siyasi oyuncağı haline getirdiler. Amerika yönetimi devleti oyuncak yapabilir mi? Hâlbuki Türk devleti geleneği yanında Amerika devleti söz konusu bile değildir. Bizim devlet ve ordu geleneği beş bin yıl gibi uzun bir geçmişi var. İstanbul’a gönül veren bir hükümdardı, fatih Sultan Mehmet dünyaya geldiğinden itibaren İstanbul hakkında” Ya İstanbul’u alacağım, ya da İstanbul beni alacak sözü günlük sözleri arasına girmiştir” İstanbul onun için adeta bir tutku olmuştur. İstanbul’u için müjdelenen komutan olmaya hak kazanmıştır. Fatih Sultan Mehmet Müslüman ve dürüst Hıristiyanların bile hayranlığı kazanmıştır. Bir çağı kapatıp yeni bir çağ açan genç bir hükümdar olmuştur. Bu gün bize yakışan onun bıraktığı eserleri ve taşıdığı ruhu korumak, bizlerin görevi ve yeni nesillere aktarmaktır. Hepimize İstanbul’un 565. Fetih zafer bayramı kutlu olsun. kendisi dâhil herkes var. .Çanakkale, Kurtuluş savaşı, Atatürk ve cumhuriyet yok. İnsanlar bu yönetimden şüphe duymakta haklıdır. !6 yılda yaptıkları bazı icraatları şüphenin doğru olduğunu gösterdiler.


              

YORUM EKLE